Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Kærlighedsbreve til de døde : en roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

362 sider

Udgivet

2015

Ophav

Ava Dellaira(forfatter)

Nanna Kalkar(oversætter)

Paul McNeice(oversætter)
Genre og formroman, brevromaner
Målgruppe

til børn, til voksne


Beskrivelse


Lauries søster er død og Laurie skriver breve om sin sorg og sin familie, om skolen, vennerne og festerne, men mest af alt om May og om hvad der skete


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2015

af

af

Lars Larsen

d. 21. okt. 2015

Rørende og medrivende roman for unge om søskende, kærlighed og død.

Laurel er lige startet i High School og i starten af skoleåret beder engelsklæreren klassen skrive et brev til en afdød berømthed. Laurel vælger at skrive til Kurt Cobain, men hun afleverer ikke brevet. I stedet bliver hun ved med at skrive. Til Kurt Cobain, Janis Joplin, Amy Winehouse og mange andre afdøde berømtheder, kendt fra musik-, film- og litteraturbranchen. Hun skriver om sit liv, sin skole, venner, kærester og familien. Mest af alt skriver hun om sorgen over og historien bag sin søsters død. Brevene er af vekslende længde fra 2 til 10-12 sider og der er mange referencer til sange og filmscener. Bogen er skrevet i jegform, men der er også en del digte, replikker og direkte tale.

Historien fortæller om hverdagslivet for amerikanske highschool-piger: skolen, familien, venner, kærester og fester. Den giver et fint og følsomt portræt af Laurel og fortæller om en familie i opløsning, om sorg, skyld og smerte.

Vera i virkelighedenStille


handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. Stille er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske BarometerVera i virkeligheden handler også om en pige i krise, men henvender sig til yngre læsere. er unges breve om tanker, følelser, forelskelser, depressioner, skole, forældre m.m. til radioprogrammet Det Elektriske Barometer.


Weekendavisen

d. 6. nov. 2015

af

af

Aydin Soei

d. 6. nov. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Ava Dellaira

Ordenes By, 1. udgave