Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Kærlighedens væsen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

60 sider

Udgivet

2015

Ophav
Genre og formroman
Originaludgave

2015


Beskrivelse


Finurlig kortroman, hvor Satan i én af sine mange forklædninger en skæbnesvanger forårsdag ændrer livet for 2 unge, der engang var skolekammerater


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. jul. 2015

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. jul. 2015

I tredje kortroman fra forlaget om Satan som figur og symbol er 2 skolekammerater kun brikker i et djævelsk skæbnesvangert spil. For unge og voksne som søger en let gysende og tankevridende læseoplevelse.

De to venner Simon og Thor har kendt hinanden altid. Thor er narkoman. En forårsdag stiller han sin gamle skolekammerat Simon et forslag. Simon skal låne Thor 100.000 så han kan komme ud af sin hjembys Skives misbrugsmiljø. Thor siger han har en plan om at bygge et hus med sine egne hænder. Men mere sandsynligt er det nok, at han skylder penge til nogen som ikke forstår et nej. Om Thors triste opvækst fortæller romanen bl.a.: "Hans far og mor var søde, søde som dagen var lang. Måske endda sødere end Thor selv, men de havde ingen ressourcer ud over deres egen vilje." Simon skylder Thor en tjeneste fra skoletiden, hvor Thor fiksede Simons cykel og reddede ham fra at få tæsk. Er en tjeneste altid den anden værd, og kan Satan mon forklæde sig som en del af kærlighedens foranderlige og forunderlige væsen?.

En finurlig perle af en kortroman, hvor Satan viser endnu et af sine mange ansigter i forlagets glimrende serie. Underholdende, spændende og tankevridende.

Kan sammenlignes med de andre bøger i serien fx DerouteSprækker


af Martin Schjönning. En anden bog fra samme forlag er fx Sprækker af Teddy VorkKan sammenlignes med de andre bøger i serien fx Deroute af Martin Schjönning. En anden bog fra samme forlag er fx af Teddy Vork.


Himmelskibet

Nr. 46 (2015)

af

af

Thomas Winther

Nr. 46 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Aske Munk-Jørgensen

Kandor, 1. udgave

2017

E-bog

Aske Munk-Jørgensen

Kandor, 1. e-bogsudgave