Bøger / faglitteratur

Kære unge menneske


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
108 sider
Udgivet
2016
Ophav
Målgruppe
for unge

Beskrivelse


Om at vælge "det gode liv" ud fra syv grundlæggende værdier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. juni 2016

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 16. juni 2016

Livsfilosofisk bog om at vælge "det gode liv" ud fra syv grundlæggende værdier. Bogen behandler livet fra fødsel til død. For unge voksne og voksne med interesse i filosofi/psykologi og menneskets valg i livet.

Bogens omdrejningspunkt er, hvad man skal orientere sig efter, når man ønsker at vælge "det gode liv". Forfatteren beskriver syv grundlæggende værdier, som værdifulde for "det gode liv": Taknemmelighed, følelsesmæssig meningsfuldhed, følelsesmæssig kontakt, værdighed, tillidsfuldhed, skønhed og spirituelle/mystiske oplevelser. Kapitlerne omhandler disse syv værdier, men også mange andre eksistentielle emner så som: valget, øjeblikket, afkaldet, grådighed m.m. Bogen slutter med et afsnit om døden, som forudsætningen for, at man kan nyde livet.

Bog med livfilosofisk indhold, så det enkelte unge menneske kan få viden og indsigt i at træffe sit livs beslutninger. Forfatteren skriver, at indholdet måske er for svært for et ungt menneske, og den betragtning er helt korrekt - også selv om forfatteren skriver direkte til det unge "du". Med de komplicerede emner og en til tider lidt for vanskelig sprogbrug/argumentation, egner den sig bedst til voksne eller unge med et højt abstraktionsniveau.

Kierkegaards universVil du være rask? behandler på en mere lettilgængelig måde nogle af de samme evigtgyldige spørgsmål. Vil du være rask? er en debatbog også om livets store spørgsmål - dog med en kristen vinkelKierkegaards univers behandler på en mere lettilgængelig måde nogle af de samme evigtgyldige spørgsmål. er en debatbog også om livets store spørgsmål - dog med en kristen vinkel.Informationer og udgaver