Gå til indholdKære statsminister : løgnen om krigen i Irak


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

205 sider

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Debatbog om grundlaget for det danske folketings beslutning om at deltage i Irak-krigen. Om forfatterens forsøg på at få et interview med statsminister Anders Fogh Rasmussen om dette spørgsmål


Anmeldelser (2)


11. jun. 2008

Debatbog om et inderigspolitisk og mediemæssigt spil om det legitime grundlag for Danmarks deltagelse i Irak-krigen. Bogen vil være egnet til politisk interesserede i et af Danmarks største udenrigspolitiske involveringer i nyere tid. Også interessant for folk, der interesserer sig for de journalistiske vilkår i den politiske del af journalistikken.

Bogen er et resultat af den omtalte sag, hvor en journalist fra Ekstra-bladet forgæves gennem fire år har forsøgt at få et interview med statsministeren om holdbarheden af motiverne for at bringe Danmark ind i en aktiv krig mod Irak. Det lykkedes BE at få interviewet til sidst, og i bogen skriver han om både processen omkring interviewet og selve indholdet samt en analyse af statsministerens svar. Sideløbende med det gennemgår BE grundigt ud fra de kilder, han har fået tilvejebragt ved aktindsigt det grundlag eller det spind af "fortielser, løgne og forfalskede papirer og oplysninger", som det udtrykkes, som de krigsførende lande har anvendt for at gå i krig mod Irak. Systematisk analyserer og afprøver BE de argumenter og "beviser", som statsministeren og udenrigsministeren har anvendt undervejs Stærkt og interessant indlæg om Danmarks måske noget gustne rolle i en storpolitisk konflikt.

BE har også skrevet de ligeledes politisk-dokumentariske kritiske bøger Gåden om Echelon og Løgne om krigen - krigen om løgnen.

Interessant og engageret gennemgang og stærk kritik af den danske regerings grundlag for at gå ind i Irak-krigen.

Lektørudtalelse

Af

Kent Skov

Journalisten

Af

Rasmus Jønsson

2008, nr. 10


Informationer og udgaver

Ebog

2011

Bog

2008