Bøger / faglitteratur / erindringer

Kære Henning : en fortælling om det levede liv med senhjerneskade og som pårørende


Beskrivelse


Britta Helbeks (f. 1950) beretning om at være pårørende til et menneske med senhjerneskade. Fortællingen består af breve skrevet til Henning, blandet med udtalelser fra andre pårørende til hjerneskadede og fagpersoner. Forløbet rækker fra ægtemanden Henning som 55-årig viser de første tegn, diagnosen, den behandling og årene frem til Hennings død som 70-årig.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. feb. 2017

af

af

Jette Landberg

d. 9. feb. 2017

Hudløst ærlig fortælling om at være pårørende til et menneske, der har fået en senhjerneskade, i dette tilfælde efter en tumor i hjernen. Kan læses af pårørende og især af professionelle, sagsbehandlere og politikere, der arbejder med området.

Flere mennesker overlever i dag hjernetraumer bl.a. efter tumorer. Forfatteren beskriver forløbet fra de første tegn viser sig, diagnosen, den efterfølgende behandling og årene derefter. Forløbet strækker sig fra Henning er 55 og til hans død som 70-årig. Livet med en hjerneskadet mand er hårdt arbejde, han kræver overvågning hele tiden for ikke at komme galt af sted. Et alkoholmisbrug støder også til. Det er ikke muligt at få tilstrækkelig hjælp hjemme, og et plejehjem bliver sidste udvej. Fortællingen er sat sammen af en række breve, skrevet til Henning, blandet med udtalelser fra andre pårørende til hjerneskadede og fagpersoner. Det hårde forløb rummer også glimt af varme og en hårdt prøvet kærlighed. Britta Helbæk er socialrådgiver og tidligere institutionsleder. Hun er også forfatter, bl.a. til romanen Pigen fra Stettin, hvor 2.del udkommer i årPigen fra Stettin. Del 1.

Et gribende, personligt og alligevel almengyldigt vidnesbyrd om et på mange måder uværdigt forløb.

Julie Lindegaard har samlet 10 historier fra pårørende til hjerneskadede i Livet med en hjerneskadet. Bogen her er mere dybtgående i den personlige historie.