Gå til indholdBøger / skønlitteratur til børn / roman

Kære dumme døde Vik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

223 sider

Udgivet

2015

Ophav

Caroline Ørsum(forfatter)
Genre og formroman
Originaludgave

2015


Beskrivelse


Selmas kæreste Vik er blevet set sammen med en pige. Hvem er denne pige? Selma vil spørge Vik, men når det ikke inden de kører galt på vej hjem fra fest. Vik dør. Hvem kan give Selma svaret og ønsker hun egentlig at høre det?


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2015

af

af

Merete Trap

d. 24. apr. 2015

Kan man være vred på én der er død, selvom man samtidig elsker ham og savner ham? Hvor mange følelser kan man rumme? Især når man også skal forholde sig til at være forbrændt i ansigtet, har en brækket fod og teenageproblemer? Velskrevet og følelsesladet roman for unge fra ca. 14 år, nok især piger.

Selma og Vik er kærester. Men Selma er usikker, Vik er blevet set sammen med en anden pige. En aften efter en fest, kører Selma og Vik galt. Selma overlever, med brandsår, men Vik dør i ulykken. Nu skal Selma både forholde sig til sine brandsår (hvor slem ser hun ud?) samt til sorgen over tabet af Vik. Før hun kan komme overens med sin situation, er hun nødt til at finde af, hvem den ukendte pige var. Kan Viks ven Ørn svare på det? Caroline Ørsum har senest udgivet ungdomsromanen Den første freak på månen2013.

En velskrevet ungdomsroman som er holdt i et flydende og ungt sprog. Gennem hovedpersonen tegnes et billede af et normalt ungdomsliv, hvor billedet rystes pga. et trafikuheld. Den er moderat sørgelig, med genkendelige ungdomsproblematikker, om at være ung og skulle forholde sig til døden, men også en ny fremtid hvor alt er åbent.

Der findes en del ungdomsromaner, der på den ene eller anden måde, handler om at forholde sig til døden, fx En flænge i himlenDøde piger lyver ikke


eller Døde piger lyver ikkeDer findes en del ungdomsromaner, der på den ene eller anden måde, handler om at forholde sig til døden, fx En flænge i himlen eller .


Information

d. 6. jun. 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 6. jun. 2015


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 6 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 6 (2015)Informationer og udgaver

2015

Bog

Caroline Ørsum

Høst, 1. udgave

2015

E-bog

Caroline Ørsum

Høst, 1. e-bogsudgave

2023

Lydbog (online)

indlæser: Lykke Sand

Gyldendal

2017

Lydbog (online)

indlæser: Maria Stokholm

Nota

2017

Punktskrift

Caroline Ørsum

Nota