Gå til indholdKælderkrigerne


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

262 sider

Udgivet

2010

genre/form

fantasy,

romanOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Fantasy. Linus og Halfdan befinder sig pludselig inde i kroppene på deres egne rollespils-karakterer; Leo Lynnæve og Jyrk Jernhandske. Og i den mystiske kælderverden, kommer to ud på deres livs eventyr i jagten på tre magiske skatte


Anmeldelser (2)


28. sep. 2010

Forfatterens bøger henvender sig typisk til teenage-gruppen, og denne bog henvender sig især til de rollespils-interesserede drenge. Bogen skal formidles som en fantasy-roman.

Forfatteren kræver ingen nærmere introduktion, han har i snart 20 år været en af de mest udlånte forfattere af bøger til ungdomsgruppen. Denne gang har han skrevet en let fantasy-roman, der især henvender sig til de drenge der går op i "old-school" rollespil. Den handler om drengene Linus og Halfdan der, i et anfald af akut skriveblokering, får en pige de kender, til at skrive eventyret til deres næste rollespil. Men tingene udvikler sig, og pludselig befinder de to drenge sig inde i selve deres rollespils-figurer, og i selve den rollespils-verden som pigen Annika har udtænkt. Sprogligt er bogen typisk for forfatteren, og den vil vække begejstring hos hans store fanskare. Indenfor hans forfatterskab er det en lille, let "anretning", der godt nok ikke kan måle sig med mesterværket Dystopia, men alligevel er underholdende på sin egen måde. Forsiden er illustreret af Kim Hansen og fremstiller fint en action-fyldt (og temmelig syret) scene fra bogen. Bagsideteksten er meget beskrivende og sætter stemningen godt for bogens indhold.

Bogen kan let sammenlignes med forfatterens egen Krøniker fra Kvæhl, 1988-90, hvor rollespil og fantastiske verdener også blandes sammen.

Endnu en rigtig god bog fra en af Danmarks bedste forfattere af ungdomsbøger.

Lektørudtalelse

Af

Martin W Hansen

Politiken

Af

Steffen Larsen

d. 16. okt. 2010


Informationer og udgaver

Ebog

2012

Bog

2010

Lydbog (net)

2010

Lydbog (cd)

2010