Gå til indholdKadaverdoktoren


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

315 sider

Udgivet

2014

genre/form

roman,

krimiOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Krimi. Den franske retsmediciner Karnos 20-årige datter, Madeleine, hjælper ham og politiet i en sag med mystiske dødsfald, hvor videnskaben kolliderer med overtroen, og hvor mystik, ulve og sygdomme spiller centrale roller i 1890'ernes Europa og i opklaringen af en dramatisk krimigåde


Anmeldelser (5)


4. okt. 2010

Krimilæsere med lyst til at læse andet end nordiske samtidskrimier og med sans for mystik, videnskab og en historisk vinkel på krimihistorien vil (u)hygge sig med kadaverdoktorens (retsmedicinerens) datter.

Alene forfatternavnet vil vække interesse pga. tidligere meriter - for voksne især krimiserien om Nina Borg sammen med Agnete Friis. I dette første bind af en planlagt ny serie er scenen sat i Frankrig i 1894, hvor retsmedicineren Karnos datter hjælper ham med en sag med mystiske dødsfald, hvor midebefængte lig forsvinder, og hvor overtro og videnskab samt mystik, ulve og sygdomme spiller centrale roller. Der ligger komplicerede bevæggrunde bag dødsfaldene, og der er flere sidehandlinger, som både bidrager til tidsbilledet, og som lægger linjer ud til fremtidige bind. Bogens fortæller er den 20-årige Madeleine Karno, og hun er meget interesseret i sin fars arbejde og videnskab i almindelighed og er på den måde kønspolitisk mønsterbryder. Forfatterens håndværk er i orden, historien er spændende og tidsbilledet interessant - en lovende seriestart.

Umiddelbart ser jeg ikke noget direkte sammenligneligt, dog minder stemningen/tiden om gotiske romaner tilsat lidt Doyle. Dertil kommer vinkler med videnskabshistorie og kvindepolitisk historie.

Spændende historie og en interessant fornyelse af krimigenren med sine historiske vinkler på brydningerne mellem overtro og videnskab og med den unge hovedpersons synspunkter på samtiden og sin egen fremtid. En seriestart med gode perspektiver.

Lektørudtalelse

Af

Per Drustrup Larsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 21. okt. 2010

Politiken

Af

Mette Højbjerg

d. 23. okt. 2010

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 26. okt. 2010

Weekendavisen

Af

Katinka Bruhn

d. 22. okt. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2014

Bog

2012

Bog

2011

Bog

2010

Lydbog (net)

2011

Lydbog (net)

2010

Ebog

2010

Lydbog (cd-mp3)

2010

Lydbog (cd)

2010