Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Kålkogebogen : spis bitterstoffer fra kål og rodfrugter, og slip for type 2-diabetes


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

237 sider: ill. i farver

Udgivet

2020

Ophav

Ulla Kidmose(forfatter)

Per Bendix Jeppesen(forfatter)

Mette Bender(redaktør)
Genre og formopskrifter, kogebøger

Beskrivelse


Bogen indeholder resultaterne fra MAXVEG-projektet, der konkluderer at kål kurerer og beskytter mod type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. Derudover får man 60 opskrifter med bl.a. kål samt kålens historie. Til alle, der er glade for kål og gerne vil drage nytte af dens gavnlige effekter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. aug. 2020

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 24. aug. 2020

Bogen indeholder resultaterne fra MAXVEG-projektet, der konkluderer at kål kurerer og beskytter mod type 2-diabetes og hjertekarsygdomme. Derudover får man 60 opskrifter med bl.a. kål samt kålens historie. Til alle,der er glade for kål og gerne vil drage nytte af dens gavnlige effekter.

Bogen bygger på Danmarks store forskningsprojekt MAXVEG. De første 134 sider er primært opskrifter. Her er bl.a. klatkager, råkost, tærter, pandekager og meget andet. Der er angivet antal personer ved hver opskrift, ingrediensliste, opskriftsvejledning samt næringsdeklarationer. Resten af bogen er fakta og historie opdelt i seks kapitler. Om at kurere type 2-diabetes, den bitre smag i kål og rodfrugter, dyrkning af kål og rodfrugter, danskernes forhold til de bitre grøntsager, udbredelsen af de grove grøntsager samt kål og rodfrugter gennem 200 år. Bagest er referencer, litteraturhenvisninger samt opskriftsregister. Bogens to forfattere er hhv. professor på Aarhus Universitetshospital og lektor på Aarhus Universitet.

Forskningsmæssigt betydningsfuld bog formidlet til den almindelige dansker. Opskrifterne er inspirerende og til at gå til, og den tekstmæssige del er interessant og godt formidlet.

Bedst sammenlignelige bog er Kål. Den indeholder også lidt om kålens i historie, men dog ikke i samme omfang. De andre kålkogebøger er primært opskrifter.Informationer og udgaver

2020

Bog

Illustrator: Sarah Sanctuary Williams

Gyldendal, 1. udgave