Bøger / faglitteratur / biografier

Jussi : en biografi


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
401 sider: ill. i farver
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
biografier, bibliografier

Beskrivelse


Om Jussi Adler-Olsens (f. 1950) barndom, opvækst og kampen for at slå igennem som forfatter.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. maj 2017

af

af

Louise Hede

d. 30. maj 2017

"Der er tavst i bilen. Jussi Adler-Olsen sidder med lukkede øjne og læner sig op ad døren. Hans ansigt er fortrukket i en smertefuld grimasse". Ligepå og hårdt - sådan starter biografien om en af Danmarks mest succesfulde forfattere. For Jussi-fans og læsere af biografier.

Journalisten Jonas Langvad Nilsson har i fem år fulgt krimiforfatteren Jussi Adler-Olsen, og interviewet omkring 150 kilder, for at tegne portrættet af den internationale bestsellerforfatter. Det er historien om en dreng, der voksede op på tre forskellige sindssygehospitaler, en ung mand der prøver at få pengene til at række, og den modne mand der ønsker at slå igennem som forfatter. Bogen kommer tæt på Jussi som person, og fortæller også om et hemmeligt sygdomsforløb, og konflikten mellem Jussi og filmselskabet Zentropa. Bogen indeholder privatfotos, kildeliste og udvalgte nedslag i Jussis CV.

En vedkommende biografi, der er virkelig godt skrevet af Nilsson. Som læser flyver man igennem historien om Jussis liv og karriere. Folk der er negativ stemt overfor bogens hovedperson, kan opleve at blive omvendt undervejs i læsningen - undertegnede inklusiv!.

Der findes ikke andre biografier om Jussi Adler-Olsen, men det er oplagt at få læst Jussis krimiserie om Afdeling Q, som starter med Kvinden i buretAlfabethuset. Derudover bliver hans debutbog Alfabethuset også nævnt meget i denne biografiDer findes ikke andre biografier om Jussi Adler-Olsen, men det er oplagt at få læst Jussis krimiserie om Afdeling Q, som starter med Kvinden i buret. Derudover bliver hans debutbog også nævnt meget i denne biografi.


Berlingske tidende

d. 31. maj 2017

af

af

Merete Reinholdt

d. 31. maj 2017


Politiken

d. 7. juni 2017

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 7. juni 2017


Weekendavisen

d. 28. juli 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 28. juli 2017