Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Jung : en stemme fra dybet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

354 sider: ill.

Udgivet

2016

Ophav

Aksel Haaning(forfatter)
Genre og formbiografier
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Med udgangspunkt i C. G. Jungs (1875-1961) opdagelse og udgivelse af teksten "Aurora consurgens", får læseren en dybdegående analyse af Jung, hans forfatterskab og dets betydning frem til i dag


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. aug. 2016

af

af

Louise Hede

d. 30. aug. 2016

For at man som menneske kan forstå sig selv, må man forstå sig selv i et historisk perspektiv. Dette tager Aksel Haanings biografi om Jung udgangspunkt i. For læsere med interesse i Jungs forfatterskab og interesse i moderne videnskabshistorie.

Aksel Haaning giver en præsentation af, hvordan den europæiske kulturs historie har haft en betydning på psykiateren Jungs liv, tanker og teorier. Med udgangspunkt i Jungs opdagelse og udgivelse af teksten "Aurora consurgens", får læseren en dybdegående analyse af Jung og hans forfatterskab igennem tiden. Bogen er baseret på de originale kilder og indeholder ikke tidligere oversatte uddrag og citater fra Jung.

Giver et interessant indblik i Jungs liv og tanker i en historisk kontekst, men fremfor at være en biografi der giver indsigt i Jungs privatliv, fungerer bogen bedst som et faglitterært supplement til Jungs egne værker ift. at skabe forståelse for hans teorier.

For Jung-interesserede kan hans værk Den analytiske psykologis grundlag og praksisJungs analytiske psykologi


Jung


Erindringer, drømme, tanker (Ved Dita Mendel)


have interesse. Jungs analytiske psykologi af Preben Grønkjær giver en introduktion til Jungs tanker om psykologi. Finn Abrahamowitz' biografi Jung bygger på Jungs selvbiografi Erindringer, drømme, tanker (Ved Dita Mendel) og på brevvekslingen mellem Jung og Freud, og giver en mere underholdende og letlæselig beretning om Jungs livFor Jung-interesserede kan hans værk Den analytiske psykologis grundlag og praksis have interesse. af Preben Grønkjær giver en introduktion til Jungs tanker om psykologi. Finn Abrahamowitz' biografi Jung bygger på Jungs selvbiografi Erindringer, drømme, tanker (Ved Dita Mendel) og på brevvekslingen mellem Jung og Freud, og giver en mere underholdende og letlæselig beretning om Jungs livFor -interesserede kan hans værk Den analytiske psykologis grundlag og praksis have interesse. s analytiske psykologi af Preben Grønkjær giver en introduktion til s tanker om psykologi. Finn Abrahamowitz' biografi bygger på s selvbiografi Erindringer, drømme, tanker (Ved Dita Mendel) og på brevvekslingen mellem og Freud, og giver en mere underholdende og letlæselig beretning om s livFor Jung-interesserede kan hans værk Den analytiske psykologis grundlag og praksis have interesse. Jungs analytiske psykologi af Preben Grønkjær giver en introduktion til Jungs tanker om psykologi. Finn Abrahamowitz' biografi Jung bygger på Jungs selvbiografi og på brevvekslingen mellem Jung og Freud, og giver en mere underholdende og letlæselig beretning om Jungs liv.


Tidsskrift for psykoterapi

Årg. 25, nr. 1 (2017)

af

af

Pia Skogemann

Årg. 25, nr. 1 (2017)


Slagmark

Nr. 76 (2017)

af

af

Martin Pasgaard-Westerman

Nr. 76 (2017)


Logos

2017, nr. 3

af

af

Hans Balling

2017, nr. 3Informationer og udgaver

2016

Bog

Aksel Haaning

Akademisk Forlag, 1. udgave

2016

Ebog

Aksel Haaning

Akademisk Forlag, 1. e-bogsudgave