Bøger / faglitteratur / biografier

Julius' fødselsdag og andre historier


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Historier om Anders og Julius, om Christian og Anna, om Jørgen og alle de andre, Søren Ryge Petersen har mødt under sin daglige færden i sit nabolag på Djursland.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2005

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 2. nov. 2005

Forsiden prydes af et fint og hyggeligt billede af Julius og Søren Ryge Petersens navn og man fornemmer allerede Søren Ryges messende stemme og gestik, Mozarts klaverkoncerter og duften fra fugtig jord på fingrene en klar forårsaften. Søren Ryge har i "DR derude", foruden at "rufle" i bedene, lavet mange portrætter af hverdagens helte eller "reality" med amagerhylder og tidskrævende bornholmerure, som nu bliver genoplivet her i bogform. Det er der kommet mange historier ud af, ikke om de store helte eller anden dramatik, men de bedste historier er, ifølge Søren Ryge selv, kommet fra "det helt almindelige menneske". Det er historier om Anders og Julius, om Christian og Anna, om Jørgen og alle de andre, som Søren Ryge har mødt, på sin daglige færden på Djursland og "de har jo nok en historie at fortælle på godt og skidt". Det hele er jo nemlig ikke kun "på godt", for Dorthe, som forældrene ikke kunne tage sig af, og derfor endte på børnehjem, er langt fra den hyggelige havekultur. Sammenlagt en fin bog fra en indlevende Søren Ryge Petersen, der med bogen samtidig giver et fint nutidigt Danmarksbilllede langt fra fjernsynsskærmen. Fx velegnet til oplæsning eller depot i aktivitetscentre eller kviklån. Bogen har en læsevenlig typografi og er pænt illustreret med fotos.


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2001

af

af

Keld Lau Larsen

d. 5. juli 2001

Søren Ryge har en særlig evne til at finde originale mennesketyper og sære eksistenser. Han er god til at tale med dem og især, at få dem til at tale. I 1998 kom Historier fra Danmark og den nye bog er en opfølgning med nye historier, herunder om gamle kendige som Anders og Julius. Det er stort og småt fra skrivebordsskuffen - fortrinsvis genbrug som i den tidligere bog. Fortællingerne har nemlig været bragt i diverse publikationer især Politiken. Målgruppen er meget stor, faktisk alle der kan lide at læse en god historie. Han samler på historier og de er meget forskellige i længe og tyngde. Nogle er rigeligt tynde. Normalt oser det af sympati og forståelse fra forfatterens side. Pludselig kommer historien om det store ædegilde på Ebeltoft Park Hotel. Væk er sympatien - han tager nærmest afstand fra disse ganske almindelige danskere som spiser julefrokost lige som alle os andre. Men det er meget præcist og detaljeret beskrevet, og så er det hylende skægt at læse, men han er ond! Der er fotos i sort-hvid og farve.


Politiken

d. 21. sep. 2001

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 21. sep. 2001


Kristeligt dagblad

d. 21. sep. 2001

af

af

Dorte Remar

d. 21. sep. 2001


Standart

Årg. 15, nr. 4/5 (2001)

af

af

Henrik Varmark

Årg. 15, nr. 4/5 (2001)