Gå til indholdJuliet, nøgen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

331 sider

Udgivet

2010

genre/form

romanOriginaludgave

2010


Beskrivelse


Annie og Duncan har levet 15 år i et praktisk forhold. Duncan er lidenskabeligt optaget af rockmusikeren Tucker Crowe, der har været forsvundet siden 1986. Da musikeren pludselig tager kontakt til Annie ændres alle tres liv


Anmeldelser (5)


6. maj. 2010

Man er ikke i tvivl om, at romanen har noget med musik af gøre, da omslaget ligner en lp-plade. Det er godt nyt, for Nick Hornby ved noget om musik og dens fascination. Forfatterens fans vil blive begejstret, uanset om de sætter mest pris på Hornbys musikformidling, hans humor eller hans personskildring. Der er potentiale til en bredere og ældre læsergruppe.

Den engelske forfatters sjette roman kommer samtidig med, at han høster stor anerkendelse for manuskriptet til filmen An Education. Begge værker viser hans fine evne til at skildre mennesker både følsomt og usentimentalt. I romanen møder vi Annie og Duncan, der har levet sammen i 15 år i en lille engelsk kystby. Den amerikanske rockmusiker Tucker Crowe lever som en tredje person i forholdet, da Duncan store lidenskab er at vide alt om musikeren, der sidst udgav pladen "Juliet" i 1986 og som har været forsvundet siden. Nu dukker en piratudgave op kaldet "Juliet, Naked". Den bliver anledningen til et brud mellem Annie og Duncan, og at Annie får kontakt og siden et forhold til Trucker Crowe. Handlingen er ikke så forudsigelig som man skulle tro, personer og stemninger tegnes præcist og med lune.

Med denne roman er Hornby tilbage på niveau med High Fidelity. I begge bøger optræder en nørdet, musikkyndig mand. Til forskel fra de tidligere romaner er det her en kvinde, der er hovedpersonen.

Veloplagt og underholdende roman, der vil opfattes som en god bog af rigtig mange, både mænd og kvinder.

Lektørudtalelse

Af

Birgit Sloth

Politiken

Af

Henrik Palle

d. 5. maj. 2010

Information

Af

Tonny Vorm

d. 23. apr. 2010

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 12. maj. 2010

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 16. jul. 2010


Informationer og udgaver

Bog

2010