Bøger / faglitteratur til børn

Jule-fugle-flet 3 : 24 fugle til juletræet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider: ill. (nogle i farver)
Udgivet
2011
Ophav

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2011

af

af

Rikke Bruun

d. 31. okt. 2011

Her er noget for fugle-entusiaster, der elsker at flette julehjerter. Selvom man ikke er fugle-entusiast kan bogen være en inspiration til at variere udbudet af flettede julehjerter på juletræet. Skabelonerne er inddelt i 2 sværhedsgrader; for nybegyndere/børn og de mere øvede. Fuglene er flettede i naturtro farver og kan derfor godt laves og hænges op hele året rundt.

Bogen indledes med en grundig vejledning til kunsten at flette julefugle, hvorpå der følger 4 opskrifter på julemad, der kan indtages, mens man fletter. De 24 fugle er fortrinsvis danske fuglearter, men der har dog sneget sig et par arter som lunde og flamingo ind. Hver skabelon giver en kort introduktion til fuglearten såsom størrelse og levevis. Det flettede på fuglene er primært kroppen, og fuglehovederne kan gøres meget detaljerede med flere farver og udtryk. Bogen indeholder 4 sider med farvefotos.

Forfatteren har tidligere udgivet 2 bøger om jule fugle flet; Jule-Fugle-Flet : 20 fugle til juletræet, 1999 og Jule-fugle-flet 2 : 24 fugle til juletræet, 2010. Bogens grafiske udtryk er det samme som bind 2.

En anderledes bog med flettede fugle til dem, der fletter julehjerter, som sagtens kan bruges året rundt og ikke nødvendigvis kun til jul.