Gå til indholdBøger / faglitteratur / erindringer

Judas : en familietragedie


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

426 sider, tavler (nogle i farver)

Udgivet

2018

Ophav

Astrid Holleeder(forfatter)

Nanny Roed Lauridsen(oversætter)
Genre og formerindringer

Beskrivelse


Advokaten Astrid Holleeder (f. 1965) fortæller om sin dybt kriminelle storebror, Willem Holleeder (f. 1958), der er en af gerningsmændene bag kidnapningen af Freddy Heineken. Om hvordan Willem styrede familien ved hjælp af vold og trusler, og om hvordan hun til sidst ender med at give vidneudsagn mod ham


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. feb. 2018

af

af

Louise Hede

d. 22. feb. 2018

Efter at have levet flere årtier med en kriminel storebror der truer familien på livet, ender advokaten Astrid Holleeder med at give vidneudsagn imod sin bror Wim. For interesserede i biografier og bøger om kriminalitet.

Astrid Holleeder er vokset op i en familie med vold og trusler. Storebroren Wim ender med at blive en af gerningsmændene bag kidnapningen af Freddy Heineken, og ender i fængsel. Da han kommer ud af fængslet styrer og kontrollerer han sine søstre og mor til at sørge for ham og beskytte ham, selvom de alle godt ved at han bl.a. har stået bag likvideringen af sin egen svoger.

Det er den første bog på dansk der omhandler den berømte bortførelse af Heineken i 1983 i Holland. Dog er fokus i højere grad på Holleeder-familiens baggrund og dynamik, end på selve bortførelsen. Det er en fortælling om den negative sociale arv, og hvordan vold avler vold, og især hvad Astrid følte sig nødsaget til at gøre, for at beskytte sin familie mod den tyranniske storebror Wim. Historien springer i tid, hvilket kan gøre læsningen forvirrende.

En anden biografi om en kriminel mand, fortalt af en pårørende, er Elsker Pablo, hader EscobarBad Company


Kronvidnet


Kidnapping Freddy Heineken


. Derudover findes der en del biografier om kriminelle fra rockermiljøet, bl.a. Bad Company og Kronvidnet. Sagen om Heineken-kidnapningen er også filmatiseret med titlen Kidnapping Freddy HeinekenEn anden biografi om en kriminel mand, fortalt af en pårørende, er Elsker Pablo, hader Escobar. Derudover findes der en del biografier om kriminelle fra rockermiljøet, bl.a. og Kronvidnet. Sagen om Heineken-kidnapningen er også filmatiseret med titlen Kidnapping Freddy HeinekenEn anden biografi om en kriminel mand, fortalt af en pårørende, er Elsker Pablo, hader Escobar. Derudover findes der en del biografier om kriminelle fra rockermiljøet, bl.a. Bad Company og . Sagen om Heineken-kidnapningen er også filmatiseret med titlen Kidnapping Freddy HeinekenEn anden biografi om en kriminel mand, fortalt af en pårørende, er Elsker Pablo, hader Escobar. Derudover findes der en del biografier om kriminelle fra rockermiljøet, bl.a. Bad Company og Kronvidnet. Sagen om Heineken-kidnapningen er også filmatiseret med titlen .


Weekendavisen

d. 26. apr. 2018

af

af

Adam Holm

d. 26. apr. 2018Informationer og udgaver

2018

Bog

Astrid Holleeder

Politiken, 1. udgave

2018

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Ellen Dahl Bang

Politiken

2018

E-bog

Astrid Holleeder

Politiken, 1. E-bogs-udgave

2018

Lydbog (online)

indlæser: Ellen Dahl Bang

Politiken