Bøger / faglitteratur / bibliografier

Journalist af karsken bælg : en bog om Lise Nørgaards journalistik


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
204 sider: ill.
Udgivet
2014
Genre og form
bibliografier, biografier, erindringer

Beskrivelse


Historien om Lise Nørgaards (f. 1917) lange karriere som journalist. Fra hendes første år som journalistelev på Roskilde Dagblad, til de afsluttende dage på Berlingske Tidende i slut firserne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. maj 2014

af

af

Lars Ovesen

d. 26. maj 2014

Er særdeles velegnet for låneren der ønsker at vide mere om Lise Nørgaards journalistiske karriere. Låneren der ønsker et indblik i datidens journalistik er ligeledes godt underholdt.

At Lise Nørgaard kunne andet end skrive Matador er der vist ingen der kan være i tvivl om, men at hun er en så bred funderet journalist vidste jeg ikke. Denne bog tager fat på Nørgaards lange karriere som journalist, lige fra hendes første år som journalistelev på Roskilde Dagblad, til de afsluttende dage på Berlingske Tidende i slut firserne. Derudover behandler bogen nogle af Nørgaards mere samfundskritiske artikler, dette bliver dog gjort med glimt i øjet og en slet skjult humor. Rent tekstmæssigt er bogen super godt skruet sammen, den er letlæst, underholdende og detaljerig. Selve bogen en udgivet i softback kvalitet og indeholder enkelte fotos.

Da Lise Nørgaard jo er en stor dansk kulturpersonlighed er der naturligvis tidligere udgivet materiale om hende, så for yderligere litteratur se: Lise Nørgaard : et portræt fra 2005.

En fremragende bog, meget underholdende og letlæst. Jeg kan kun give bogen mine bedste anbefalinger, og vil da også selv anbefale den til en låner eller to.