Gå til indholdJournal 64


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Carl Mørck og hans assistent, Assad, skal opklare en sag der fører tilbage til kvindehjemmet på Sprogø. Bearbejdet udgave af 4. bind i serien om Afdeling Q. Del af serien "Læselyst" for læsesvage unge og voksne


Anmeldelser (8)


28. jan. 2022

Carl Mørck og hans assistent, Assad, skal opklare en sag der fører tilbage til kvindehjemmet på Sprogø. Bearbejdet udgave af 4. bind i serien om Afdeling Q. Del af serien "Læselyst" for læsesvage unge og voksne.

En gammel sag fra 1987, hvor 5 mennesker forsvandt samtidig, lander hos afdeling Q. Sagen har noget at gøre med de unge kvinder der blev anbragt på Sprogø i 1950'erne. Samtidig dukker en anden gammel sag op, som Carl Mørck er personligt blandet ind i. Carl og hans kolleger Rosa og Assad får travlt, og da der går politik i sagen, bliver Carls og Assads liv sat på spil. Desuden giver Carls privatliv også nok at tænke over. Skriften er forholdsvis stor, og kapitlerne er korte. På de første sider finder man en liste over personerne i bogen. Bogen har en QR-kode med link til en lydbogsudgave. Bogen har lix 20.

Denne lette udgave er velskrevet og spændende. Historien om pigerne fra Sprogø er barsk. Stemningen og den tørre humor fra den originale udgave er ret godt bevaret. Bogen kan læses, selvom man ikke har læst de andre i serien.

De første tre i serien findes også i let udgave: Kvinden i buret


Fasandræberne


Flaskepost fra P


Deadline


, Fasandræberne og Flaskepost fra P. Deadline er også en letlæst krimiDe første tre i serien findes også i let udgave: Kvinden i buret, og Flaskepost fra P. Deadline er også en letlæst krimiDe første tre i serien findes også i let udgave: Kvinden i buret, Fasandræberne og . Deadline er også en letlæst krimiDe første tre i serien findes også i let udgave: Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. er også en letlæst krimiDe første tre i serien findes også i let udgave: Kvinden i buret, Fasandræberne og Flaskepost fra P. Deadline er også en letlæst krimi.

Lektørudtalelse

Af

Therese Bjerre Ekman

5. nov. 2010

Alle de mange Jussi Adler-Olsen fans vil kaste sig over denne nye krimi fra hans hånd. På mit eget bibliotek er der allerede en lang kø, så bogen kræver i virkeligheden ingen formidling. Krimilæsere, der endnu ikke har læst nogle af hans bøger, kan godt begynde med Journal 64. Forsiden forestiller et gammel, slidt og iturevet journalomslag, med en rapport indeni. Bagsideteksten formidler fint bogens handling.

Carl Mørck, leder af politiets afdeling Q, der efterforsker gamle uopklarede sager, får denne gang virkelig kam til sit hår. Samtidig med at Carl Mørck skal jonglere sin skilsmisse, en mordefterforskning, han er indblandet i - men på den forkerte side, sin nye kærestes barn og barnebarn samt sine assistenter og kolleger, havner han i en efterforskning, hvor fem personer forsvandt sporløst i 1987. Denne efterforskning fører til det uhyggelige kvindehjem på Sprogø. Og pludselig er både Carl Mørck og hans assistent Assad truet på livet i en sag, der antager politiske dimensioner.

Vil man læse mere om de ulykkelige kvindeskæbner på Sprogø, så kan man læse om nogle af de virkelige skæbner derfra i bogen Letfærdig og løsagtig - kvindeanstalten Sprogø 1923-1961 af Birgit Kirkebæk.

Romanen Journal 64 behøver nærmest ingen anbefaling. Men det får den nu alligevel. Bogen er spændende, humoristisk og virkelig ubehagelig i de scener, der beskriver hvordan man opfattede de kvinder, der var så uheldige at havne på Sprogø. Det er en virkelig god krimi.

Lektørudtalelse

Af

Michael Olsen

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Sauerberg

d. 10. nov. 2010

Politiken

Af

Bo Tao Michaëlis

d. 13. nov. 2010

Berlingske tidende

Af

Mette Strømfeldt

d. 12. nov. 2010

Information

Af

Tonny Vorm

d. 9. nov. 2010

Weekendavisen

Af

Bo Bjørnvig

d. 10. dec. 2010

Børsen

Af

Jonas Hindsholm Bentzen

2010-11-10


Informationer og udgaver

Bog

2022

Bog

2022

Bog

2018

Bog

2015

Bog

2013

Bog

2012

Bog

2012

Bog

2011

Bog

2011

Bog

2011

Bog

2011

Bog

2011

Bog

2010

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (net)

2012

Lydbog (net)

2011

Ebog

2012

Ebog

2011

Lydbog (cd)

2011

Punktskrift

2011