Gå til indholdJordsug


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

307 sider

Udgivet

2022

Originaludgave

2022


Beskrivelse


En mand findes indespærret i en kælder, hvor han er død af sult. Det viser sig, at flere har være indespærret, og politiassistent Eira Sjödin fra politiet i Nordsverige bliver personligt involveret. For læsere af gedigne krimier i flere lag, hvor plot, miljø og omstændigheder er vævet ind i hinanden


Anmeldelser (1)


3. jun. 2022

En mand findes indespærret i en kælder, hvor han er død af sult. Det viser sig, at flere har være indespærret, og politiassistent Eira Sjödin fra politiet i Nordsverige bliver personligt involveret. For læsere af gedigne krimier i flere lag, hvor plot, miljø og omstændigheder er vævet ind i hinanden.

Eira er 33 år og vendt tilbage til Ångermanland i Nordsverige, hvor hun arbejder som betjent. Hendes mor er dement og hendes bror fængslet, og Eira selv kender alt til området. Politiet finder en mand indespærret, hvor han er sultet ihjel, og det viser sig, at en anden mand har været ude for noget af det samme, så han forsøger at lede politiet på sporet. Dog ikke nok, for pludselig er en af Eiras nærmeste også forsvundet. Hvad sker der? Tove Alsterdal har skrevet en håndfuld krimier, og denne er anden del i "Ådalenserien" med Eira. Den første er Stormfald


Eira er 33 år og vendt tilbage til Ångermanland i Nordsverige, hvor hun arbejder som betjent. Hendes mor er dement og hendes bror fængslet, og Eira selv kender alt til området. Politiet finder en mand indespærret, hvor han er sultet ihjel, og det viser sig, at en anden mand har været ude for noget af det samme, så han forsøger at lede politiet på sporet. Dog ikke nok, for pludselig er en af Eiras nærmeste også forsvundet. Hvad sker der? Tove Alsterdal har skrevet en håndfuld krimier, og denne er anden del i "Ådalenserien" med Eira. Den første er Stormfald.

Igen har Tove Alsterdal skrevet en fremragende krimi, som gør indtryk. Den er lavmælt, intens og fuld af stemning fra en afsidesliggende og tyndt befolket del af Sverige. Alle kender alle, men alle kender ikke hinandens hemmeligheder. Personerne bliver alle skildret loyalt og med psykologisk indsigt.

Også svenske Stina Jackson og Håkan Nesser skriver langsomt fremadskridende psykologiske krimier, hvor meget af det væsentlige står mellem linjerne, og hvor tilsyneladende stille og rolige mennesker viser sig at bære på uventede hemmeligheder.

Lektørudtalelse

Af

Lone Krøgh


Informationer og udgaver

Bog

2022

Lydbog (cd-mp3)

2022

Ebog

2022

Lydbog (net)

2022