Bøger / skønlitteratur / roman

Jordbærpigen


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
333 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, biografiske romaner

Beskrivelse


Kunstnere og velhavende familier valfarter til den norske badeby Åsgårdstrand i 1893. Den lokale 16-årige pige, Johanne er dybt fascineret af den excentriske Edvard Munch, men alle betragter ham som upassende selskab.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2017

af

af

Maria Sjøblom

d. 18. maj 2017

Biografisk fiktionsroman om Edvard Munchs sommerophold i den norske badeby Åsgårdstrand i 1893 oplevet af den lokale 16-årige pige, Johanne. For både voksne og unge, som har lyst til at vide mere om den kendte maler eller de, som bare gerne vil læse en historisk roman.

Kunstnere og velhavende familier valfarter til den norske badeby Åsgårdstrand i 1893. Den lokale 16-årige pige, Johanne, er dybt fascineret af den excentriske Edvard Munch, men alle betragter ham som upassende selskab. Da venskabet mellem Johanne og Edvard Munch bliver opdaget, bliver hun sendt hen for at tjene hos en velhavende familie og Johanne bliver veninde med deres 20-årige datter, Tullik. Johanne vil bare gerne lære at male som Edvard Munch, men Tullik bliver vanvittigt forelsket i den uglesete kunstner.

Sød fortælling, som desværre aldrig bliver rigtig farlig på trods af de store følelser, som udspiller sig i Edvard Munchs malerier. Ikke desto mindre giver romanen et godt indblik i den tid, hvor maleren levede. Hvert kapitel tager udgangspunkt i et maleri og vil kunne inspirere til at dykke ned i flere af Munchs malerier udover det mest kendte, "Skriget". Bagerst fortæller forfatteren om tilblivelsen af den fiktive biografi.

Der er ikke udgivet nemt tilgængelige biografier om Edvard Munch på dansk. Bent Haller beskrev også malernes forhold til den lokale befolkning i Skagensbillede.