Gå til indholdJomfruhinder og hijab : hvorfor Mellemøsten har brug for en seksuel revolution


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Mona Eltahawy (f. 1967) beretter personligt om hvordan kvinder i den arabiske verden i kølvandet på det arabiske forår har haft to revolutioner: En sammen med mændene mod de undertrykkende regimer, og en anden mod den undertrykkelse og had kvinder i den arabiske verden er udsat for hver dag


Anmeldelser (5)


7. sep. 2015

Kras samfundskritik leveret af egyptisk-amerikanske Mona Eltahawy, der har prøvet undertrykkelsen på sin egen krop. Mange vil finde emnet interessant, både mænd og kvinder, og den vil kunne læses bredt.

"Jomfruhinder og hijab" handler om den undertrykkelse, kvinder i den arabiske verden er udsat for hver dag. Bogen er opdelt i 8 kapitler, der hver i sær tager fat på en del af undertrykkelsen. Der er et kapitel om slør, et om FMG (female genital mutilation, den term der bruges i stedet for omskæring) osv. Mona Eltahawy skriver personligt, og det er en del af hendes pointe - at det er de personlige beretninger, der skal være frigørende ved at fortælle verden, hvad det er der foregår.

Mona Eltahawy er vred, og det har hun al mulig god grund til at være. Hun er vred både på egne vegne og på sine medsøstres vegne. Hendes plan er at starte et oprør - en revolution - og bogen her er en del af den plan. Hun skriver godt og nærværende, og der er nok at tage fat på. Kvinder mishandles, tæves, voldtages og nedværdiges på utallige måder og det virker helt uforståeligt at det kan forekomme. Men det gør det, og Mona Eltahawy dokumenterer det, samtidig med at hun holder fast i den personlige beretning.

Naser Khader skrev i 2002 Ære og skam


, der også handler om islam og kvinder. Hans udgangspunkt er i højere grad troen, hvor Mona Eltahawys er kvindens, men de berører mange af de samme problemstillingerNaser Khader skrev i 2002 Ære og skam, der også handler om islam og kvinder. Hans udgangspunkt er i højere grad troen, hvor Mona Eltahawys er kvindens, men de berører mange af de samme problemstillinger.

Lektørudtalelse

Af

Camilla Sejerøe

Politiken

Af

Karen Dich

d. 15. sep. 2015

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 19. sep. 2015

Weekendavisen

Af

Johanne Mygind

d. 18. sep. 2015

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 26. sep. 2015


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2016

Bog

2015

Lydbog (cd)

2015

Lydbog (cd-mp3)

2015

Ebog

2015