Gå til indholdBøger / faglitteratur / vejledninger

Johans julehjerter : 24 eventyrlige flet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

117 sider: ill. i farver ; 27×26 cm

Udgivet

2019

Ophav

Johan Rosenkilde(forfatter, illustrator)

Klaus Holsting(illustrator)
Genre og formvejledninger

Beskrivelse


Julehjerter, fra de helt simple til de komplekse. Hjerterne har sværhedsgrad i både klip og flet, og trin for trin-fotos


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. okt. 2019

af

af

Christine Christensen

d. 21. okt. 2019

24 bud på flotte flettede julehjerter. Bogen henvender sig både til begyndere og øvede julepynt-entusiaster med sine mange udfordrende og kreative hjerter.

Det kommer måske bag på nogle, at julehjertet er en særlig dansk tradition og at det ældste kendte julehjerte er flettet allerede i 1850'erne af H. C. Andersen. Johan Rosenkilde har været optaget af julehjerter, siden han var 10 år og har i denne bog samlet 24 designs, der spænder fra de helt simple til de komplekse og detaljerede. Hjerterne varierer fra klassiske motiver som cirkler og dråber, over dyreklip med egern, katte og en isbjørn til de mere specielle, som økomærket og et billede af Dronning Margrethe. Hvert hjerte er angivet med sværhedsgrad i både klip og flet, og bogen indeholder tips til klipning og trin-for-trin flettevejledning med billeder af hvert trin. Derudover indeholder bogen et kapitel om værktøj og papir, klip og flet og en guide til skabelonerne.

Det er tydeligt, at forfatteren har udfordret grænserne for det teknisk mulige og det er der kommet en række, sjove, smukke og kreative julehjerter ud af. De grundige vejledninger sikrer at både flette-begyndere og øvede kan deltage på lige fod.

Der findes en del fine flettebøger fx Fletværk - julehjerterJulens hjerter


eller Julens hjerterDer findes en del fine flettebøger fx Fletværk - julehjerter eller .Informationer og udgaver

2019

Bog

Illustrator: Klaus Holsting

Frydenlund, 1. udgave