Gå til indholdJohannes : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

75 sider: ill.

Udgivet

2017

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2017


Beskrivelse


Forfatteren fortæller historien om sin farfar Johannes, der er læge og hænger sig i en ledning på hospitalet, om hans mor den kolde Christense, hans elskerinde med de blide hænder og om hans bror, Richard, der vandt EM i fodbold


Anmeldelser (6)


2. nov. 2017

"Min farfar hed Johannes; hans bror Richard vandt EM med det danske landshold i 1992". Poetisk kortprosa til læsere af digte og ny eksperimenterende dansk litteratur.

Forfatteren fortæller om farfaderen Johannes, der er læge og hænger sig i en ledning på hospitalet, om hans mor den kolde Christense, om hans elskerinde Pia med de blide hænder og om hans bror, Richard. Det er en slægtshistorie om kærlighed og ligegyldighed, om drømme og håb. "Jeg arbejdede på et bryggeri, med hestene, jeg var en lille dreng. Passagen mod gentagelsen. Insekter spar jeres gråd. Også i helvede skal elskende skilles. Det er gudindens vægtige afgørelse. Han er min, den jugoslaviske mand, søvnen er min." Josefine Graakjær Nielsen er uddannet i 2013 fra Forfatterskolen.

En poetisk, fragmenteret og kompleks fortælling. Prosastykker veksler med lange "stream of consciousness" sektioner. Teksten er ikke lettilgængelig, den kræver en opmærksom og poesi-vant læser.

Det er oplagt at læse forfatterens debut Rosebud


La' os


. Lone Hørslevs fine digtsamlinger La' os eller danske forfattere som Josefine Klougart, Solvej Balle eller Christina Hesselholdt vil også interessere læsere af denne bogDet er oplagt at læse forfatterens debut Rosebud. Lone Hørslevs fine digtsamlinger eller danske forfattere som Josefine Klougart, Solvej Balle eller Christina Hesselholdt vil også interessere læsere af denne bogDet er oplagt at læse forfatterens debut Rosebud. Lone Hørslevs fine digtsamlinger La' os eller danske forfattere som Josefine Klougart, Solvej Balle eller Christina Hesselholdt vil også interessere læsere af denne bog.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Astrid Rode

2018-02-26

Kristeligt dagblad

Af

Kathrine Maria Amann

d. 7. dec. 2017

Weekendavisen

Af

Nanna Goul

d. 24. nov. 2017

Information

Af

Kristin Vego

d. 18. nov. 2017

Standart

Af

Mads Schjødt Sandager Jonasson

Årg. 32 nr. 1 (2018


Informationer og udgaver

Ebog

2021

Bog

2017