Gå til indholdJohann Sebastian Bach
den store barokkomponist


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

175 sider: ill.

Udgivet

2019

genre/form

biografierOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Portræt af den tyske komponist Johann Sebastian Bach (1685-1750). Om hans levnedsforløb og gennemgang af hans væsentligste og oftest opførte værker


Anmeldelser (1)


17. jun. 2019

Store musikværker som Juleoratoriet og Brandenburg-koncerterne er velkendte for det klassiske publikum. Men hvem var mennesket Bach, hans tid og hans slægt? Bogen er alment tilgængelig og egner sig som både håndbog og underholdning, henvendt til læsere af musikhistorie og biografier.

Bachs livshistorie og udvikling som en af barokkens mest betydningsfulde komponister gennemgås kronologisk i bogens første halvdel. Anden del består af korte gennemgange af udvalgte værker, opdelt i genrer. Derefter et kapitel om Bachs personlighed. Bogen slutter med omtale af de mest kendte musikalske slægtninge samt en litteraturliste. Det hele er velkrydret med anekdoter og illustrationer i sort-hvid.

Spændende, underholdende læsning for den, der blot har en smule interesse for klassisk musik og for perioden. God indholdsfortegnelse gør bogen egnet til opslag, samtidig med at den formår at levendegøre Bachs liv, tid og person.

Jord og himmel, lyt


Mellem kosmos og sjæl


Bach og hans tid


er den Bach-biografi, der kommer tættest på denne bog. Mellem kosmos og sjæl er til de mere dybtgående studier, hvorimod Bach og hans tid giver et bredt, let tilgængeligt overblik på kun 60 siderJord og himmel, lyt er den Bach-biografi, der kommer tættest på denne bog. er til de mere dybtgående studier, hvorimod Bach og hans tid giver et bredt, let tilgængeligt overblik på kun 60 siderJord og himmel, lyt er den Bach-biografi, der kommer tættest på denne bog. Mellem kosmos og sjæl er til de mere dybtgående studier, hvorimod giver et bredt, let tilgængeligt overblik på kun 60 siderJord og himmel, lyt er den Bach-biografi, der kommer tættest på denne bog. Mellem kosmos og sjæl er til de mere dybtgående studier, hvorimod Bach og hans tid giver et bredt, let tilgængeligt overblik på kun 60 sider.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen


Informationer og udgaver

Bog

2019