Bøger / faglitteratur / rejseguides

Jesus trip : pilgrimsguide til Israel og Vestbredden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
178 sider: ill. i farver
Udgivet
2020
Ophav
Genre og form
rejseguides, rejseførere

Beskrivelse


En guidet pilgrimstur til "Den helliges Land" ved præsten og rejselederen Poul Joachim Stender, der fører dig gennem det land, der rummer og favner verdens tre monoteistiske religioner. Med tanker til fordybelse og henvisninger til bibellæsning.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. maj 2020

af

af

Hamide Kara

d. 27. maj 2020

Sanselig og farverig pilgrimsguide til Israel og Vestbredden. Til læsere med interesse for "Den helliges Land".

Forfatter og præst Poul Joachim Stender skriver om hovedsædet for de tre monoteistiske religioner i kapitler som: "Saligprisningernes bjerg", "Brødunderets kirke", "Taborbjerget", "Hyrdernes mark", "Jesus' dåbsted og Jordanfloden", "Jerusalem", "Via Dolorosa" m.fl. Stender skriver, at rejsen til Israel og Vestbredden ikke kun er en fysisk rejse, men også en mental rejse i Jesus' fodspor, hvor man oplever helligsteder som muliggør, at man gennemtænker sin tro, drømme og længsler. Stender skriver, at man kommer hjem to steder i verden; Grækenland og Israel. Grækenland fordi det gav danskerne demokratiet, teatret, den vestlige filosofi m.m. og Israel fordi mange danske love og den jødisk-kristne tankegang oprindeligt stammer herfra. Udover at berette om hvor Jesus levede og virkede, byder bogen på billeder af gader, helligsteder og madretter på tværs af de monoteistiske religioner. Bogen indeholder også "Tip til trip", henvisninger til "Bibellæsning" samt kort over den gamle bydel i Jerusalem.

En sanselig rejseguide man bør læse, hvis man skal afsted til Israel og Vestbredden. Med smukke billeder giver bogen, også kaldet en evighedsguide af forfatteren selv, en interessant fortælling om Jesus og det religiøse univers fra nye vinkler.

Af andre titler findes: JohannesvejenPå pilgrimsrejse og På pilgrimsrejseAf andre titler findes: Johannesvejen og .


Kristeligt dagblad

d. 19. juni 2020

af

af

Thomas Reinholdt Rasmussen

d. 19. juni 2020