Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Jerusalem


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

318 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2015

Ophav

Yotam Ottolenghi(forfatter, (hovedansvarlig))

Sami Tamimi(forfatter, (hovedansvarlig))

Nomi Abeliovich(forfatter, illustrator)

Noam Bar(forfatter)

m.fl

Genre og formopskrifter, kogebøger

Beskrivelse


Den jødiske Ottolenghi og den palæstinensiske Tamimi fortæller om barndomsbyen Jerusalem og dens mangfoldige køkken. Over 100 opskrifter fra det traditionelle jødiske køkken, moderne versioner af palæstinensiske klassikere, lokale specialiteter samt helt nye retter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. mar. 2014

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 27. mar. 2014

Kogebogen Jerusalem henvender sig til dem, der er interesserede i mødet mellem det traditionelle jødiske køkken, moderne versioner af palæstinensiske klassikere og retter, der er inspireret af en by, som rummer så mange kulturer. Bogen har et meget smukt omslag, men den kræver en aktiv formidling, da det ikke siger noget om indholdet.

Sami Tamimi er vokset op i den palæstinensiske del af Jerusalem og Yotam Ottoleghi i den jødiske. Begge er kokke, og i dag arbejder de sammen i London. Målet med bogen er at skildre den mangfoldighed af køkkener, som de forbinder med Jerusalem. Her er retter inspireret af sefardiske jøder, af kristne arabere, palæstinensiske muslimer m.m. og det er derfor svært at pege på, hvad der er det lokale køkken. Men der er dog fællesstræk. I bogen præsenteres over 100 forskellige retter. En del af ingredienserne er alment tilgængelige, mens andre kun kan købes i specialforretninger. Nogle af retterne er lette at gå til, mens andre kræver længere forberedelse, som hvis man for ex, vil lave saltet citronskal selv. Bogen er smukt illustreret.

Vi har kogebøger med jødisk mad og vi kan også finde retter fra Mellemøsten, men ingen, der forsøger at sætte ord på en speciel jerusalemsk madkultur.

Jeg synes, det er en speciel og meget smuk kogebog, som kan give helt ny inspiration til vores madlavning, samtidig med at den fortæller en del af en kulturhistorie. Og så kan jeg godt lide forfatternes drøm at hummussen måske en dag kan bringe Jerusalems borgere sammen.Informationer og udgaver

2015

Bog

Forfattere: Nomi Abeliovich, Jonathan Lovekin, Adam Hinton

Lindhardt og Ringhof, 2. udgave

2014

Bog

Forfattere: Nomi Abeliovich, Jonathan Lovekin, Adam Hinton

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave

2014

E-bog

Forfattere: Nomi Abeliovich, Jonathan Lovekin, Adam Hinton

Lindhardt og Ringhof, 1. e-bogsudgave

2014

E-bog

Forfattere: Nomi Abeliovich, Jonathan Lovekin, Adam Hinton

Lindhardt og Ringhof, 1. udgave