Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Jernbyrd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

506 sider

Udgivet

2019

Ophav

Tonny Gulløv(forfatter)
Genre og formroman, historiske romaner, spænding
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2019


Beskrivelse


I året 960 må danerne igen kæmpe mod den kristne trussel sydfra. Harald Blåtand sender bud efter sine bedste mænd, og her er den stridbare jarl Ulv Palnatoke fra Gammelborg en uforlignelig strateg og krigsherre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. dec. 2019

af

af

Helle Winther Olsen

d. 9. dec. 2019

I 4. bind af vikingesagaen om danernes rige med krigsherren Ulv Palnatoke i hovedrollen nærmer vi os mere og mere en samling af Danmark under Harald Blåtands ledelse. Men der er stadig kampe at kæmpe - ikke mindst for den gamle tro. Historisk, spændende ramasjang for alle fans.

Året er 960, og Jarl Ulv Palnatoke har som altid en ugerning, der skal hævnes med sværdet i hånden. Denne gang drager han med håndgangne mænd og sin mægtige vølve til det vilde Sjælland, som bebos af nogle ualmindeligt krigeriske folk. Planen lykkes ikke helt, men han vender hjem med en ny flok edsvorne mænd fra Skåne. Tilbage på sin fynske Gammelborg forsøger han at få sat skik på sine sønner - inklusiv bastardsønnen der er opvokset blandt kristne munke - før Harald Konge igen har brug for Ulv. Otto den Store er atter på vej mod Jylland og står ved Dannevirke.

Palnatoke skildres som en temperamentsfuld, blodtørstig, storsvovlende og snu krigsherre, som omgiver sig med et lige så underholdende batteri af håndgangne mænd. Gulløv tryller rå og underholdende historieskrivning frem, baseret på historiske kilder. Han håndterer vores barske fortid med sproglig opfindsomhed. Læserne vil sætte pris på at have kendskab til et eller flere af de foregående bind.

Andre nyere sammenlignelige serier om vikingetiden er Lasse Holms serie om Lodbrogsønnerne og Bernard Cornwells serie om Uthred. Også her krydres historiske personer og begivenheder vellykket med fiktive elementer.Informationer og udgaver

2019

Bog

Tonny Gulløv

McGugl, 1. udgave

2019

E-bog

Tonny Gulløv

McGugl, 2. udgave, E-bog

2022

Lydbog (online)

indlæser: Peter Secher Schmidt

Nota

2021

Lydbog (online)

indlæser: Bjarne Henriksen (f. 1959)

McGugl

2021

Punktskrift

Tonny Gulløv

Nota