Gå til indholdJeg vil prøve det hele : en biografi om Jørgen Ryg


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

398 sider, tavler

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


Portræt af revyskuespiller, jazzmusiker og tegner Jørgen Ryg (1927-1981), hvor et væld af stemmer sætter ord på, hvordan det var at arbejde sammen med en af dansk revys største stjerner


Anmeldelser (3)


28. okt. 2019

Revystjerne, jazzmusiker og en fremragende tegner. Få hele historien om Jørgen Ryg i dette omfattende og kærlige portræt. Til biografilæsere og interesserede i dansk kultur i perioden 1950-80.

Der findes biografier om alle de største revykunstnere, men der har længe manglet én. Det ville forfatterne råde bod på, og de gik derfor i gang med at indsamle kildemateriale om Jørgen Ryg, der døde i 1981, og mest er kendt for sine komiske monologer. Vi får et portræt af en meget sammensat og talentfuld person, der også kunne spille alvorlige roller, og både var en dygtig jazztrompetist og en fremragende tegner. Kronologisk føres læseren gennem den trygge barndom som enebarn med den kærlige mor Ellen, over jazzkarrieren, gennembruddet, forholdet til Preben Kaas, damerne, alkoholen og til sidst kræftsygdommen. Bagest en epilog af Bodil Jørgensen, CV og en omfattende kildeliste. Illustreret med privatfotos.

Virkelig velskrevet og interessant biografi, der også kalder på smilebånd og lattermuskler, når vi præsenteres for Rygs eskapader. Anekdoter fra samtiden indrammer hans historie, og det breder bogen ud til at være mere end bare en biografi - læseren får også et tidsbillede og masser af kulturhistorie.

Læsere vil få lyst til at læse biografier om personer der nævnes i bogen, fx Et liv blandt komikere og skønne kvinder


Preben Kaas


Dirch Passer


Kammerat med solen


om Klaus Pagh, Preben Kaas, Dirch Passer og Kammerat med solen om Stig LommerLæsere vil få lyst til at læse biografier om personer der nævnes i bogen, fx Et liv blandt komikere og skønne kvinder om Klaus Pagh, , Dirch Passer og Kammerat med solen om Stig LommerLæsere vil få lyst til at læse biografier om personer der nævnes i bogen, fx Et liv blandt komikere og skønne kvinder om Klaus Pagh, Preben Kaas, og Kammerat med solen om Stig LommerLæsere vil få lyst til at læse biografier om personer der nævnes i bogen, fx Et liv blandt komikere og skønne kvinder om Klaus Pagh, Preben Kaas, Dirch Passer og om Stig LommerLæsere vil få lyst til at læse biografier om personer der nævnes i bogen, fx Et liv blandt komikere og skønne kvinder om Klaus Pagh, Preben Kaas, Dirch Passer og Kammerat med solen om Stig Lommer.

Lektørudtalelse

Af

Heidi Buur Pedersen

Point of view international [online]

Af

Jan Eriksen (f. 1958)

2020-06-01

Politiken

Af

Henrik Palle

d. 30. dec. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019