Gå til indholdJeg vil ikke hade : en Gazalæges rejse mod fred og menneskelig værdighed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

261 sider, tavler

Udgivet

2013

genre/form

erindringerOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Den palæstinensiske læge Izzeldin Abuelaish (f. 1955) fortæller om sit barndom i en flygtningelejr i Gazastriben og om tabet af sine tre døtre i 2009, da deres værelse blev sprængt af israelske granater. I stedet for hævn og had arbejder han på at skabe forsoning mellem de stridende parter


Anmeldelser (2)


13. aug. 2013

Der er mange læsere til biografiske og dokumentariske beretninger fra verdens brændpunkter.

Bevægende dokumentarisk biografi med et unikt og skræmmende indblik i en verden de fleste alene kender fra overskrifterne. En palæstinensisk læge fortæller hudløst ærligt fra bardommen i flygtningelejr til status som ekspert i barnløshed. Denne biografiske beretning rummer den slags menneskelig mod helte og legender fødes af. En vilje til at se kærligheden på trods og på tværs af de grusomme skel i Gaza. For Izzeldin Abuelaish (f. 1955) har al mulig grund til at hade og bliver bitter over den skæbne som er hans. I 2009 dør hans kone af leukæmi kort tid efter diagnosen. Abuelaish er nu alene med 7 børn. Blot 3 mdr. efter han mister sin kone, dræber israelske granater hans 3 ældste døtre og en niece! Det synes ufatteligt, at Abuelaish ikke vælger bitterhed og had, men kærlighed og forsoning. Men også utroligt velgørende og livsbekræftende. Et citat fra bogen: "Der kan kun blive fred efter en indre forandring - på begge sider. Hvad vi har brug for er respekt og indre styrke til at nægte at hade. Så kan vi opnå fred. Og mine døtre vil have været den sidste pris, nogen som helst i denne region vil være nødt til at betale.".

En anden biografi er Jeg så Ramallah af Barghouti, andre bøger er bl.a. Flindt Pedersens Brylluppet i Ramallah og Stemmer fra Ramallah.

Fremragende biografi med et stort potentielt publikum på de fleste biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Weekendavisen

Af

Adam Holm

d. 13. sep. 2013


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Lydbog (net)

2014

Bog

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013