Gå til indholdJeg var snigskytte for Arafat : historien om en snigskyttes omvendelse


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

249 sider

Udgivet

2009

genre/form

erindringerOriginaludgave

2009


Beskrivelse


Om Tass Saada (f. 1951) der voksede op som flygtning i Saudi-Arabien og Qatar. Som 17-årig sluttede han sig til Yasser Arafats Fatah-organisation. Af underlige veje ender han som 23-årig i USA, hvor hans liv ændres radikalt


Anmeldelser (2)


25. sep. 2009

Kan læses af de politisk og religiøst interesserede biografilæsere som søger en beskrivelse af et liv i et af verdens brændpunkter, fx måske også af de mænd som læser de populære beskrivelser af soldaterliv.

Den palæstinensiske hovedperson, Tass Saada, fortæller her, med hjælp fra medforfatteren, journalisten Dean Merrill, sin utrolige livshistorie. Født 1951 i en flygtningelejr i Gaza, opvokset som palæstinenser og flygtning i Saudi-Arabien og Qatar med alt hvad det indebærer af etnisk diskrimination. Alt nærer hans voldsomme had mod jøderne. En lille sidehistorie er, hvor den unge Tass i sin fars mekanikerværksted støder på en ung sky dreng verden senere skal komme til at kende som Osama bin Laden. Tass lader sig indrullere i Arafats Fatah-organisation, hvor hans aktive liv som oprører eller terrorist kulminerer med et job som privatchauffør for Arafat. Ad omveje ender den unge palæstinenser i USA, hvor han gifter sig med en amerikansk kvinde og starter en karriere i restaurationsbranchen. Han møder en amerikansk forretningsmand, der bliver hans mangeårige ven. Vennen inspirerer ham til at søge kærligheden og udskifte hadet til alle jøder med den kristne kærlighed til jøden Jesus Kristus. Tass bliver omvendt og vender tilbage til Gaza. Han stifter organisation "Håb for Ismael" og opridser i bogen sin fredsplan for Mellemøsten.

Der er skrevet meget om den palæstinensiske/israelske-konflikt, men ikke biografier som denne.

Interessant biografi med en anderledes synsvinkel.

Lektørudtalelse

Af

Carsten Güllich-Nørby

Politiken

Af

Anders Jerichow

d. 2. jan. 2010


Informationer og udgaver

Ebog

2015

Bog

2009