Gå til indholdBøger / faglitteratur

Jeg tør ikke, men gør det alligevel


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

319 sider

Udgivet

2014

Ophav

Martin Forster(forfatter)

Lone Østerlind(oversætter)
Sværhedsgrad

for forældre


Beskrivelse


Om ængstelse og frygt hos børn og de sociale og trivselsmæssige problemer, det medfører. Med udgangspunkt i kognitiv adfærdsterapi giver forfatteren råd til, hvordan man som forælder kan hjælpe barnet til at trives


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jun. 2014

af

af

Alma Lind Jensen

d. 27. jun. 2014

En bog for forældre, pædagoger og pædagogstuderende.

Forster har skrevet bogen Fem gange mere kærlighed, der er kommet på dansk i år. Han er svensk psykolog, der bruger kognitiv adfærdsterapi. Og netop kognitiv terapi er velegnet i forbindelse med frygt og fobier. Det er dog ikke fobier og andre diagnosticerede tilstande, der er fokuspunkt for bogen, men derimod den almindelige hverdagsfrygt og generthed, som kan hæmme børn og bekymre forældrene. Bogen forklarer fint, hvad frygt er og hvordan man kan snakke med barnet og spørge ind til dets frygt. Herefter er der strategier til, hvordan man lærer barnet at overvinde frygten. Det kan handle om at øve nogle små ting, eller det kan handle om forældrenes tilgang. Bogen er bygget op omkring en mangfoldighed af cases, som er nemme at spejle sig i, og har en mængde "forskningsbokse", der fortæller, hvad forskningen har at sige om en given problematik. Jeg synes, det er en super anvendelig bog, når man står med et frygtsomt barn. Og Forster lægger ikke skjul på sin egen utilstrækkelighed, når det drejer sig om hans egen søn.

Bogen Hjælp dit ængstelige barn bygger også på adfærdsterapi. Bogen ligger i forlængelse af forfatterens ovennævnte, idet flere af eksemplerne herfra videreføres i den nye titel.

En bog til pædagoger og forældre om at håndtere børns frygt med mange eksempler og en mængde rådgivning til, hvordan man hjælper barnet til at overvinde frygten.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 52, nr. 4 (2015)

af

af

Grete Binger

Årg. 52, nr. 4 (2015)Informationer og udgaver

2014

Bog

Martin Forster

Dansk Psykologisk Forlag, 1. udgave

2014

E-bog

Martin Forster

Dansk Psykologisk Forlag, 1. e-bogsudgave