Bøger / faglitteratur / vejledninger

Jeg slukker nu! : få et sundt forhold til din telefon


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
199 sider
Udgivet
2018
Ophav
Genre og form
vejledninger

Beskrivelse


En praktisk manual til hvordan man kan blive mindre afhængig af sin smartphone. Bogen beskriver de negative bivirkninger ved et højt forbrug af smartphones, og giver en fire-ugers plan til hvordan man får et nyt og mere sundt forhold til sin smartphone.

Indhold

Et wakeup call (Vores telefoner er skabt til at gøre os afhængige ; Høj på dopamin ; Branchehemmeligheder ; Problemet med sociale medier ; Sandheden om multitasking ; Din telefon forandrer din hjerne ; Din telefon ødelægger din opmærksomhedsevne ; Din telefon laver rod i din hukommelse ; Stress, søvn og tilfredsstillelse ; Sådan vinder du dit liv tilbage) ; En ny plan (Uge 1 - teknikprioritering ; Uge 2 - at få nye vaner ; Uge 3 - vind din hjerne tilbage ; Uge 4 (og fremover) - dit nye forhold)


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2018

af

af

Louise Hede

d. 18. maj 2018

"Lad os få en ting på det rene fra begyndelsen: Formålet med denne bog er ikke, at du skal kyle din smartphone ud af vinduet". Sådan introduceres denne bog, som giver tips og tricks til at få et sundere forhold til sin smartphone. Henvender sig til alle der ønsker at bruge mindre tid foran den mobile skærm.

Journalist Catherine Price har skrevet en praktisk manual til hvordan man kan blive mindre afhængig af sin smartphone. Bogen er opdelt i to dele, hvor første del er et "wake up call" der lister alle de negative bivirkninger der findes ved smartphones. Anden del giver en trin for trin plan, fordelt på fire uger, til hvordan man får et nyt og mere sundt forhold til sin smartphone. Indeholder et afsnit med tips og en liste med noter.

En oplysende bog, der virkelig understreger de negative sider ved at være klistret til sin smartphone, uden at være en løftet pegefinger til at man skal droppe telefonen helt og aldeles. Prices tips og tricks i bogens anden del er beskrevet grundigt og i dybden, så (næsten) alle der har en smartphone kan forstå det.

Imran Rashids SlukPhono sapiens er også fortaler for at genvinde kontrollen over vores tid på smartphones. I Phono sapiens bliver der også stillet skarpt på smartteknologiens påvirkning af mennesketImran Rashids Sluk er også fortaler for at genvinde kontrollen over vores tid på smartphones. I bliver der også stillet skarpt på smartteknologiens påvirkning af mennesket.