Bøger / faglitteratur / vejledninger

Jeg skal skilles - hvad gør jeg? : en håndbog


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
206 sider: ill.
Udgivet
2008
Ophav
Genre og form
vejledninger, håndbøger

Beskrivelse


18 mennesker med forskellige baggrunde fortæller om deres egne oplevelser med ægteskab og skilsmisse. Derudover er der praktisk information bl.a. om økonomi, skilsmisseret og hussalg.

Indhold

  • Til livet os skiller / Kim Kidholm

  • Umuligt med, og umuligt uden / Kim Kidholm

  • At rejse alene / Kim Kidholm

  • Statistisk set burde vi ikke kunne tale sammen / Kim Kidholm

  • Hvorfor reagerer kvinder anderledes end mænd? / Kim Kidholm

  • Mig og min eks / Eva Boland

  • Find fem ting / Mette Hyltoft

  • Dumme svin, ordentlige folk og skilsmissebørn / Mette Hyltoft

  • Det kan være fedt at gå / Mette Hyltoft

  • Hold da op, hvor hun skejer ud / Mette Hyltoft

Se alle (23)

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Ellen Lind Jensen

2008

Bogen er henvendt til voksne mennesker, der selv overvejer, står midt i eller på et eller andet tidspunkt i deres liv har stået i den skelsættende proces, som en skilsmisse er. Dvs. en meget bred målgruppe.

Forfatteren har bedt en række mennesker med skilsmisseerfaringer bidrage til bogen med deres egen særlige vinkel på denne begivenhed. Bogen har dels bidrag fra ejendomsmægler, advokat og psykolog med deres faglighed og erfaring. Ellers er det mennesker, som har gennemlevet krisen (eller kriserne) selv. Kim Kidholm blev skilt fra sin Pernille Højmark efter 23 års samliv. De var og er vist nok stadig desuden samarbejdspartnere i bandet Sweethearts. Bidragyderne er hentet fra miljøet af mennesker, der også er "på", dvs. scenekunstnere og journalister. Det er mennesker, som er kommet langt med sig selv, kan sætte ord på og er ærlige omkring følelser. Derfor er deres bearbejdning spændende og givende at læse for mange, der står i præcis det samme kaos.

Titelmæssigt ligner bogen en hvilken som helst anden skilsmissebog med ekspertbidrag fra juraen, psykologien og børneområdet. Disse er også med, men minimeret til det nødvendige. Herudover rummer den spændende refleksioner fra mennesker, som på egen krop har oplevet skilsmissecentrifugen. Det gør bogen unik og meget mere interessant end, hvad jeg hidtil har set.

Værsgo! En vedkommende skilsmissebog fra en mand, men med både mandlige og kvindelige bidragydere. Den har således appel til begge køn og kan varmt anbefales.Informationer og udgaver