Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg skal gøre dig så lykkelig


Beskrivelse


Året er 1965, og vi følger otte familier i stort og småt i en boligblok i Trondhjem. Alle holder øje med hinanden, mens de drømmer om lykken og deres andel af den stigende velstand.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2012

af

af

Lone Krøgh

d. 11. sep. 2012

Underholdende og stilsikkert tidsbillede fra 1960'erne for Anne B. Ragdes mange læsere, og den gode forside vil også gøre sit.

Året er 1965 og stedet en boligblok i Trondhjem. På skift besøger vi de otte familier i blokken, og er de indbyrdes meget forskellige, er de alle præget af tidens sociale kontrol og den begyndende velfærd. Der er hjemmegående husmødre, en hjemmefrisør og mænd, der arbejder som sælgere, chauffører og en enkelt oversætter. Der er kuede børn og trodsige teenagere. Der er rengøring, sparemad og hjemmesyning. Der er misundelse, smålighed, livsglæde og begær. 2/3 inde i romanen skifter synsvinklen til en ung montør af dørspioner, og set udefra bliver flere af familierne sat i relief. Som altid har Ragde meget fortællekraft og leverer gode skildringer af personer og miljøer, men spørgsmålet er, hvor meget hun egentlig har på hjertet. Vel er det interessant at komme indenfor i de forskellige tidstypiske lejligheder, men i passager er det også en smule stillestående.

Anne B. Ragde (f. 1957) er kendt og elsket for især Berlinertrilogien, 2004-2007, og uden at blive tilnærmelsesvis så udbredt som denne vil Jeg skal gøre dig så lykkelig appellere til mange af de samme læsere som til den.

Underholdende og stilsikker kollektivroman fra en norsk boligblok anno 1965, hvor beboerne i deres iver efter at holde en pæn facade undertrykker deres længsler og konflikter. Lidt stillestående måske, men alligevel en roman, der vil blive læst bredt.


litteratursiden.dk

d. 9. okt. 2012

af

af

Line Hoffgaard

d. 9. okt. 2012

Glæd dig til Anne B. Ragdes nye kollektivroman, som tegner et forstemmende og imponerende autentisk samfunds- og kvindeportræt af 1960’ernes middelklasse. Scenen er sat: Trondheim 1965 i en nyopført ...


Jyllands-posten

d. 10. nov. 2012

af

af

Henriette Bacher Lind

d. 10. nov. 2012


Berlingske tidende

d. 6. nov. 2012

af

af

Else Cornelius

d. 6. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 1. okt. 2012

af

af

Liselotte Wiemer

d. 1. okt. 2012