Gå til indholdBøger / skønlitteratur / digte

Jeg savner dit døde hår


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

65 sider: ill.

Udgivet

2021

Ophav

Kaspar Bonnen(illustrator)

Morten Schelde(illustrator)
Genre og formdigte
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Eksperimenterende digtsamling i to dele, hvor digtenes strofer og linjer kører i forskellige spor og stemmer. For læsere af ny og moderne dansk lyrik


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. nov. 2021

af

af

Henrik H. Pedersen

d. 19. nov. 2021

Eksperimenterende digtsamling i to dele, hvor digtenes strofer og linjer kører i forskellige spor og stemmer. For læsere af ny og moderne dansk lyrik.

To afsnit med langdigte afbrudt af en mindre grafisk afdeling med en enkelt tegnet streg. En bog som er skrevet eller udtrykt i et eksperimenterende sprog eller montage stil med forskellige stemmer eller udsagn, som læseren skal forsøge at stykke sammen. Her synes at være tale om et savn eller sorg, som et gennemgående tema. De forskellige fragmenterede spor rummer sammenlagt tanker om familien, kærligheden, byen og de psykisk udfordrede mennesker. Josefine Graakjær Nielsen, som er uddannet fra forfatterskolen, debuterede med RosebudJohannes


: et digt og har siden udgivet den eksperimenterende roman Johannes : romanTo afsnit med langdigte afbrudt af en mindre grafisk afdeling med en enkelt tegnet streg. En bog som er skrevet eller udtrykt i et eksperimenterende sprog eller montage stil med forskellige stemmer eller udsagn, som læseren skal forsøge at stykke sammen. Her synes at være tale om et savn eller sorg, som et gennemgående tema. De forskellige fragmenterede spor rummer sammenlagt tanker om familien, kærligheden, byen og de psykisk udfordrede mennesker. Josefine Graakjær Nielsen, som er uddannet fra forfatterskolen, debuterede med Rosebud : et digt og har siden udgivet den eksperimenterende roman : roman.

Spændende og originalt udtryk fra den nyere danske lyrikscene. De forskellige spor, man læser, samler sig efterhånden i genkendelige temaer, som digtsamlingen skrider frem, til et samlet historie om sorg og kærlighed.

Andre originale kvindelige danske forfattere, som også eksperimenterer med sprog og indhold, er fx Ursula Andkjær Olsen, Christina Hesselholdt samt kirsten Hammann.


Information

d. 7. jan. 2022

af

af

Kamilla Löfström

d. 7. jan. 2022Informationer og udgaver

2021

Bog

Illustratorer: Kaspar Bonnen, Morten Schelde

Gladiator, 1. udgave

2022

Ebog

Illustratorer: Kaspar Bonnén, Morten Schelde

Gladiator, 1. Ebogsversion