Gå til indholdBøger / skønlitteratur / roman

Jeg ringer til mine brødre

Del 4 af NovellaDetaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

117 sider

Udgivet

2019

Ophav

Anna Tydén(oversætter)
Genre og formroman
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Scenen er Stockholms centrum. En selvmordsbomber, politi overalt. Amors tanker løber løbsk. Har han gjort det? Han ringer til sine brødre


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. mar. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 13. mar. 2019

Scenen er Stockholms centrum. En selvmordsbomber, politi overalt. Amors tanker løber løbsk. Har han gjort det? For læsere, som er interesserede i unge af anden etnisk herkomst og samfundskritik.

Amor advarer sin familie: "Gør jer usynlige, smelt ind, smil til alt og alle". Han går rundt i Stockholm og ringer til sin familie og venner. Han er på vej hjem, da han får øje på et meget mistænkeligt individ. Han indser, at det er hans eget spejlbillede. Jonas Hassen Khemiris roman er baseret på hans kronik, som blev trykt i 2010, efter at en selvmordsbomber sprængte sig selv i luften. Bogen slutter med et åbent brev til den daværende svenske justitsminister Beatrice Ask om hans oplevelser med racisme. Heri opfordrer Khemiri hende til at bytte krop med ham for en dag. Jonas Hassen Khemiri er tunesisk-svensk forfatter.

Roman om uudtalte fordomme overfor muslimer og en muslimsk mands skyldkomplekser og tiltagende paranoia. Med sine korte prosatekster og monologer og de mange dialoger har den en hektisk kropslig puls. Teksten stødes frem som lyde: ringetoner, trafikstøj, fodtrin. Romanen minder i høj grad om et skuespil, og er da også sat op som teaterstykke.

Jonas Hassen Khemiri har før udgivet romanerne Alt det jeg ikke huskerMontecore


Et øje rødt


Jeg vågner op som fremmed


, Montecore og Et øje rødt om indvandrere i Sverige. Digtsamlingen Jeg vågner op som fremmed kan læses sideløbende med denne korte romanJonas Hassen Khemiri har før udgivet romanerne Alt det jeg ikke husker, og Et øje rødt om indvandrere i Sverige. Digtsamlingen Jeg vågner op som fremmed kan læses sideløbende med denne korte romanJonas Hassen Khemiri har før udgivet romanerne Alt det jeg ikke husker, Montecore og om indvandrere i Sverige. Digtsamlingen Jeg vågner op som fremmed kan læses sideløbende med denne korte romanJonas Hassen Khemiri har før udgivet romanerne Alt det jeg ikke husker, Montecore og Et øje rødt om indvandrere i Sverige. Digtsamlingen kan læses sideløbende med denne korte roman.


Jyllands-posten

d. 30. jun. 2019

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 30. jun. 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Klaus Rothstein

d. 17. apr. 2019


Information

d. 12. apr. 2019

af

af

Kamilla Löfström

d. 12. apr. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Jonas Hassen Khemiri

Korridor, 1. udgave