Gå til indholdBøger / faglitteratur

Jeg nægter! : militærnægtelse i Danmark i 100 år


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

449 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2017

Ophav

Stig Hegn(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


En historisk gennemgang af den danske militærnægterbevægelse og dens ideologiske rødder


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. dec. 2017

af

af

Per Månson

d. 15. dec. 2017

En historisk gennemgang af den danske militærnægterbevægelse og dens ideologiske rødder. For historisk interesserede og tidligere og nuværende nægtere.

Den tidligere biblioteksleder og ikke mindst militærnægter Stig Hegn har skrevet historien om dansk pacifisme og militærnægterbevægelsen. Bogen starter med den civile ulydighed blandt de frivillige studenter, der var med til at beskytte København under Svenskekrigen 1658-60. Med udsyn til den socialistiske bevægelse i udlandet med især Marx, Engels og Karl Liebknecht fortælles om den danske scene med Viggo Hørup og Frederik Bajer i centrum. Forskellige fredsbevægelser gennemgås og der afsluttes med beskrivelse af nægterlejrene, nægternes politiske arbejde og udstationeringerne. Bogen er rigt illustreret med både historiske fotos og privatbilleder. Forfatteren har tidligere udgivet bøger om bl.a. VS' historie i Esbjerg og en del lokalhistoriske skrifter.

Det er en meget grundig bog, der kombinerer stor faglig indsigt med personlige betragtninger og minder.

Militærnægterproblemet i Danmark 1914-1967, der er en bearbejdet specialeafhandling, er den eneste anden større skriftlige fremstilling af historien.Informationer og udgaver

2017

Bog

Stig Hegn

Solidaritet, 1. udgave