Gå til indholdJeg lever, far : en personlig fortælling fra Utøya


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

365 sider: ill.

Udgivet

2012

genre/form

erindringerOriginaludgave

2012


Anmeldelser (4)


12. mar. 2012

Bogen er den første biografi fra en af de overlevende efter tragedien på Utøya i 2011, og den vil som sådan tiltrække sig stor opmærksomhed hos et bredt publikum.

Bogens forfattere er far og datter, og de fortæller sideløbende om deres oplevelser omkring terrorhandlingen på Utøya d. 22. juli 2011; Siri som oplevede skuddramaet og Erik, der først og fremmest som far og dernæst som journalist beskriver, hvordan det var og er at være pårørende. Det er en utrolig stærk bog, hvor Siri beretter om, hvordan det var at befinde sig på Utøya og frygte for sit liv og om den svære tid efter. Vi følger også Siris far, som får en opringning fra Siri om, at der skydes på øen og straks tager beslutningen om at køre til Utøya, hvor han beskriver ventetiden og frygten, indtil han finder Siri, og tiden efter. I bogens sidste del har far og datter snakket med andre som blev berørte af tragedien; forældre der mistede et barn, overlevende unge, politikere, frivillige der hjalp, en journalist, en betjent og en psykolog. Bogen er illustreret med sort/hvide fotos fra dagen og tiden efter.

Der er ikke tidligere udkommet bøger om Utøya på dansk, men på enkelte danske biblioteker står Einar Solvoll og Morten Malmøs Tragedien som samlet Norge, 2011 på norsk.

En utrolig stærk personnær beretning om den frygtelige tragedie Norge oplevede med terrorhandlingerne i Oslo og på Utøya i juli 2011, og om de konsekvenser, det har fået for de involverede; både de unge på øen og de pårørende.

Lektørudtalelse

Af

Rikke Bruun

Politiken

Af

Edel Hildebrandt

d. 22. mar. 2012

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 22. mar. 2012

Personalhistorisk tidsskrift

Af

Laura K. Andersen

2013, nr. 1


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2013

Bog

2012

Bog

2012

Ebog

2012