Bøger / faglitteratur

Jeg kan - sådan! : cool, kreativ problemløsning med unge


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
240 sider: ill.
Udgivet
2010
Ophav
Undervisning
til læreren

Beskrivelse


Præsentation af en løsningsfokuseret metode i et 15 trins-forløb til arbejdet med unge i alderen 13-17 år om deres problemer, hvor de unge i samarbejde med den voksne selv udstikker deres mål og finder gode løsningsmuligheder i en anerkendende og kreativ atmosfære.

I samme serie


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. okt. 2010

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 26. okt. 2010

Bogen præsenterer "jeg kan"-metoden, som er en løsningsfokuseret metode til arbejde med unge i alderen 13-17 år om deres problemer. Bogen henvender sig til alle fagfolk, som arbejder med unge med problemer, dvs. lærere, pædagoger, vejledere, pædagogiske ledere mv. Derfor er bogen også et godt redskab på de pædagogiske uddannelser. Derudover kan forældre til teenagere også have glæde af bogen og metoden.

Bogen er blevet til i dialog med den finske psykiater, psykoterapeut og ophavsmand til "jeg kan"-metoden Ben Furman. Forfatterne til denne bog har videreudviklet "jeg kan"-metoden, så den kan anvendes til teenagere og præsenterer i denne udgivelse denne metode. Udgangspunktet for metoden er systemteorien. Bogen er bygget op over tre dele. Den første del præsenterer først baggrunden for metoden, hvorefter den gennemgår metodens 15 trin. Anden del fortæller om praksiserfaringer i forskellige pædagogiske professioner. Og tredje del præsenterer spørgsmål til metoden samt en lille værktøjskasse til arbejdet med metoden. Bogen er skrevet i et letlæst sprog og indeholder mange gode praktiske eksempler.

Det vil være relevant også at læse Ben Furmans egne udgivelser Børn kan - i praksis, 2010 og Børn kan : jeg kan-metoden til kreativ løsning af børns problemer 2005.

Velskrevet bog om en løsningsfokuseret metode til arbejde med unge med problemer. Bogen er et godt arbejdsredskab for professionelle, som arbejder med unge.


Pædagogisk psykologisk tidsskrift

Årg. 48, nr. 3 (2011)

af

af

Elise J. Nielsen

Årg. 48, nr. 3 (2011)