Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Jeg kan da stadig synge : om at genfinde glæden, når livet går i sort


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
187 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
sygehistorier, erindringer

Beskrivelse


Sangerinde og skuespiller Misen Groth (f. 1965) får vendt op og ned på livet, da hun får sclerose. Hun beretter om angst, sorg og orientering mod et nyt liv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. okt. 2016

af

af

Jette Landberg

d. 11. okt. 2016

Sangerinde og skuespiller Misen Groth får vendt op og ned på livet, da hun får sklerose. Hudløst ærlig beretning om angst, sorg og orientering mod et nyt liv. For alle skleroseramte samt i høj grad for pårørende.

Der er fuld tryk på livet med to børn, skuespiller og sangerindejobs og alt det spændende, man kan ønske sig. Men pludselig snurrer det i den ene arm. Misen søger læge, bliver indlagt og bliver aldrig den sammen Misen igen. Vi følger hende i de første slemme faser, hvor hun er på hospitalet i uger og fuldstændig udenfor verden, huden brænder, appetitten er væk, og dagene flyder ud i et. Sidenhen falder sygdommen lidt til ro, og hun finder en vej frem, i hvert fald noget af tiden, dog ikke uden nederlag ind imellem. Misen Groth er sangerinde, har tidligere udgivet flere albums sammen med sin mand Jacob Groth, hun har lavet børneteater og skrevet tekster. Hun blogger om sygdommen og har for nylig udgivet et album igen.

God og meget realistisk skildring af hvordan man reagerer, når livet pludselig vælter. Her lægges ikke skjul på, at man ikke nødvendigvis er særlig heroisk. De mange nedture skildres fint, og der er også lyspunkter og en fremtid på trods.

Der findes andre selvbiografiske skildringer af at leve med sklerose fx Anne Bredahls Jeg vil ikke tage det flotRundt om sklerose, der har samme tema. Rundt om sklerose er en omfattende håndbogDer findes andre selvbiografiske skildringer af at leve med sklerose fx Anne Bredahls Jeg vil ikke tage det flot, der har samme tema. er en omfattende håndbog.