Gå til indholdBøger / skønlitteratur / dramatik

Jeg hedder Bente


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

59 sider

Udgivet

2015

Ophav

Rikke Wölck(forfatter)
Genre og formdramatik
Målgruppe

til voksne

Originaludgave

2015


Beskrivelse


Skuespil om fire kvinders stærke venskab, som har overlevet mange skær i tidens løb og nu sættes på den ultimative prøve, da den 55-årige karrierekvinde Bente får konstateret Alzheimers. 4 roller (4 kvinder), 7 scener/locations. Varighed: Ca. 80 minutter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. feb. 2015

af

af

Erik Elkjær Koch

d. 27. feb. 2015

Velskrevet drama om fire modne veninder, hvoraf den ene som 55-årig får konstateret alzheimers. Henvender sig til alle, der interesserer sig for ny dansk dramatik.

Bente har en stærk og til tider dominerende personlighed, som de tre nære veninder, Vera, Hanne og Marie, beundrer. Hun har dyrket karrieren som journalist, er ugift og har ingen børn, så da sygdommen alzheimers rammer hende, er det veninderne, der tager sig af hende. Gennem samtale, refleksioner og stykkets mange tilbageblik skildres højdepunkter, ambitioner, skuffelser og konflikter i kvindernes liv og venskab. Hemmeligheder, misundelse og gammelt nag dukker op, alt imens sygdommen forværres, og venskabet skal stå sin prøve. De tre veninder bliver tvunget til at træde i karakter, da Bente ikke længere kan vise vejen for dem.

Den tragiske komedie er både vedkommende og velskrevet i en barsk og ligefrem tone. Replikkerne giver et præcist indblik i personernes selvopfattelse og indbyrdes relationer. Sygdommen alzheimers skildres usentimentalt og bliver katalysator for en fortælling om kvinder og deres stærke venskaber.

Et andet stykke, der med humor handler om venskab og aldring, er SandmalerietÆblefugl


af Karen Borup. Dramaet Æblefugl af Trisse Gejl omhandler ligeledes veninder, erindringer og refleksioner over levet livEt andet stykke, der med humor handler om venskab og aldring, er Sandmaleriet af Karen Borup. Dramaet af Trisse Gejl omhandler ligeledes veninder, erindringer og refleksioner over levet liv.Informationer og udgaver

2015

Bog

Rikke Wölck

Drama

2014

Ebog

Rikke Wölck

Drama