Gå til indholdJeg har aldrig været førstedame


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

320 sider

Udgivet

2021

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2021


Beskrivelse


Roman, der med ironi og dybde, fortæller om tre kvinders liv i Cuba fra revolutionen og frem til i dag. For læsere med interesse for Cuba og latinamerikansk skønlitteratur


Anmeldelser (2)


24. feb. 2021

Roman, der med ironi og dybde, fortæller om tre kvinders liv i Cuba fra revolutionen og frem til i dag. For læsere med interesse for Cuba og latinamerikansk skønlitteratur.

Radiovært og kunstner Nadia Guerra fortæller sin personlige historie som "fædrelandet datter" i Cuba. Hun er vokset op med fraværende forældre, der har haft travlt med at forsvare revolutionen i håbet om at give hende en bedre fremtid. Nadias mor forlod hende og Cuba, da Nadia var 10 år. Nadia beslutter sig som voksen for at finde sin mor og tager via Paris til Moskva, hvor hun finder hende svag og dement. Hun tager hende med hjem til Cuba og finder i hendes bagage fragmenterne af en roman om frihedskæmperen Celia Sánchez. Nadia sætter sig for at færdiggøre morens roman og går i gang med en research, der ikke er uden problemer. "Jeg har aldrig været førstedame" er sammensat af dagbogsnotater, breve, sange, romanfragmenter og radioreportager, som til sammen fortæller om flere generationers liv i Cuba. Wendy Guerra har skrevet 6 romaner og 4 digtsamlinger og er oversat til 13 sprog. Denne bog er første roman på dansk.

Dybdegående og eksperimenterende roman, der giver et interessant indblik i Cubas historie og livet i Cuba set gennem flere generationers øjne.

Canek Sánchez Guevaras 33 revolutioner


Havana, min elskede


og Daína Chavianos Havana, min elskede er to andre romaner af cubanske forfattere, der giver et indblik i livet i CubaCanek Sánchez Guevaras 33 revolutioner og Daína Chavianos er to andre romaner af cubanske forfattere, der giver et indblik i livet i CubaCanek Sánchez Guevaras 33 revolutioner og Daína Chavianos Havana, min elskede er to andre romaner af cubanske forfattere, der giver et indblik i livet i Cuba.

Lektørudtalelse

Af

Cæcilie Hjorth Pedersen

Weekendavisen

Af

Lasse Winther Jensen

d. 11. mar. 2022


Informationer og udgaver

Bog

2021