Gå til indholdBøger / faglitteratur

Jeg gør mig ondt, når - : om selvskade og spiseforstyrrelser


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

176 sider

Udgivet

2017

Ophav
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. aug. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 22. aug. 2017

Hvordan skal vi forstå selvskade og spiseforstyrrelser? Til fagpersonale, pårørende, og de, der er i fare for at udvikle risikobetonet adfærd.

Selvskade og spiseforstyrrelser vokser i omfang, viser statistikken. I bogen kommer livseksperterne (dem, der lever med selvskade eller forskellige forstyrrelser) og fageksperter til orde. Unge voksne fortæller om deres selvskadende adfærd og om hvordan den opstod. Fageksperter fortæller om behandlingsmuligheder og deres erfaringer med dem, og de unge selv beretter om deres behandlinger og effekten af dem. Lisbeth Zornig Andersen er stifter af Huset Zornig, der arbejder for samfundets udsatte. Karen Gjesing er socialpædagog med mange års erfaring i arbejdet med psykisk udsatte. Med kilder og links.

Bogen går tæt på de unge klienter og eksperterne. Den formidler god faglig information om behandlingsmuligheder og de syges egne erfaringer med deres sygdom og de behandlinger de har fået. En lære står frem: Uanset behandlingsform, er den vigtigste paramenter for at blive rask en tillidsfuld relation mellem klient og behandler, samt at de syge har en kærlig støtteperson.

Lisbeth Zornig Andersen er kendt for bogen Zornig - vrede er mit mellemnavnNår livet gør ondt


om hendes barndom med omsorgssvigt og misbrug. I Når livet gør ondt fortæller 11 unge om deres selvskadende adfærd, og om hvad de har gjort for at løse deres problemerLisbeth Zornig Andersen er kendt for bogen Zornig - vrede er mit mellemnavn om hendes barndom med omsorgssvigt og misbrug. I fortæller 11 unge om deres selvskadende adfærd, og om hvad de har gjort for at løse deres problemer.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 31. okt. 2017

af

af

Niels Peter Agger

d. 31. okt. 2017Informationer og udgaver

2017

Bog

Karen Gjesing

Gyldendals Bogklubber, 1. bogklubudgave

2017

Bog

Karen Gjesing

Gyldendal, 1. udgave

2017

Ebog

Karen Gjesing

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2017

Lydbog (net)

indlæser: Sara Ullner

Gyldendal