Gå til indholdJeg fik det


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

274 sider: ill.

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Forfatteren (f. 1947) fortæller kronologisk om sit liv. Siden han som 17-årig blev vakt ved et vækkelsesmøde har han arbejdet i mere end 40 år som indremissionær med så forskellige arbejdssteder som Bornholm, Nakskov, Dronninglund, Århus og Hammel


Anmeldelser (2)


22. sep. 2010

Selvbiografi, der især henvender sig til ældre læsere af traditionelle biografier.

Forfatteren fortæller kronologisk om sit liv og krydrer det med små barndomserindringer, skolehistorier, soldaterhistorier og glimt fra arbejdslivet. Siden han som 17 årig blev vakt ved et vækkelsesmøde har han arbejdet i mere end 40 år som indremissionær med så forskellige arbejdssteder som Bornholm, Nakskov, Dronninglund, Århus og Hammel. Han og familien er flyttet derhen, hvor Indre Missions bestyrelse ønskede ham som medarbejder. Han giver et stilfærdigt billede af arbejdet som indremissionær i den danske provins.

Bortset fra en prædiken og nogle anmeldelser i "Indre Missions Tidende" har forfatteren ikke ytret sig på skrift. På samme forlag er udsendt John Ørum Jørgensens En vej eller anden, 2009.

Biografien vil vække minder blandt ældre læsere, der har fulgt Indre Mission. Forfatterens beskrivelser af dagliglivet og arbejdslivet har et klart kristent indhold præget af hans tilknytning til Indre Mission, men de bringer ikke meget nyt. Det er en velment og venlig bog, der trods alt giver et billede af det, der i grunden er en hel families indsats, hvor hustruen i faderens ofte lange fravær, skal passe hus og familie.

Lektørudtalelse

Af

Hans Michelsen

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 16. nov. 2010


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2015

Bog

2010