Gå til indholdJeg er : om autisme, angst og adhd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

253 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Personlig beretning om at være mor til et barn med autisme, samt nedslag i andre forældres historier om at have børn med autisme, angst eller ADHD. Henvender sig først og fremmest til forældre med børn med disse diagnoser


Anmeldelser (1)


4. jan. 2021

Personlig beretning om at være mor til et barn med autisme, samt nedslag i andre forældres historier om at have børn med autisme, angst eller ADHD. Henvender sig først og fremmest til forældre med børn med disse diagnoser.

Forfatteren fortæller om tiden før, under og efter at hendes søn fik konstateret autisme. Sideløbende fortælles om en håndfuld andre børn og unge og deres forløb, problemer, sejre og kriser. Det handler om inklusion eller mangel på samme, skoleværgring, specialskoler, det ofte konfliktfyldte samarbejde med kommuner, PPR og socialrådgivere samt de mentale og familiære omkostninger, der ofte er forbundet med at være forældre til børn med diagnoser. Indeholder desuden en del information om de enkelte diagnoser. Forfatteren bliver selv udredt for autisme undervejs. Nathalie Pade er journalist og underviser og har tidligere udgivet digtsamlingen Dukkehuset


Forfatteren fortæller om tiden før, under og efter at hendes søn fik konstateret autisme. Sideløbende fortælles om en håndfuld andre børn og unge og deres forløb, problemer, sejre og kriser. Det handler om inklusion eller mangel på samme, skoleværgring, specialskoler, det ofte konfliktfyldte samarbejde med kommuner, PPR og socialrådgivere samt de mentale og familiære omkostninger, der ofte er forbundet med at være forældre til børn med diagnoser. Indeholder desuden en del information om de enkelte diagnoser. Forfatteren bliver selv udredt for autisme undervejs. Nathalie Pade er journalist og underviser og har tidligere udgivet digtsamlingen Dukkehuset.

Indsigtsfuld og ærlig bog om de problemer, som mange forældre kæmper med, når deres børn mistrives. Gode diskussioner undervejs om diagnosesamfundet, inklusion, opdragelse, forældreshaming og det svære samarbejde med myndighederne.

Søger man gode råd til at tale med sit barn om autisme kan man konsultere Mit barn har autisme


Historien om en mor


Inklusion af børn og unge med autisme


. I Historien om en mor fortæller en række mødre om, hvordan det er at være mor til et barn med autisme. Specifikt om inklusionsproblematikken findes: Inklusion af børn og unge med autismeSøger man gode råd til at tale med sit barn om autisme kan man konsultere Mit barn har autisme. I fortæller en række mødre om, hvordan det er at være mor til et barn med autisme. Specifikt om inklusionsproblematikken findes: Inklusion af børn og unge med autismeSøger man gode råd til at tale med sit barn om autisme kan man konsultere Mit barn har autisme. I Historien om en mor fortæller en række mødre om, hvordan det er at være mor til et barn med autisme. Specifikt om inklusionsproblematikken findes: Søger man gode råd til at tale med sit barn om autisme kan man konsultere Mit barn har autisme. I Historien om en mor fortæller en række mødre om, hvordan det er at være mor til et barn med autisme. Specifikt om inklusionsproblematikken findes: Inklusion af børn og unge med autisme.

Lektørudtalelse

Af

Pernille Poulsen


Informationer og udgaver

Bog

2020