Gå til indholdBøger / faglitteratur

Jeg er ikke skør - jeg er bare ikke dig : Myers-Briggs' personlighedstyper (MBTI) i praksis


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

340 sider

Udgivet

2012

Ophav

Roger R. Pearman(forfatter)

Sarah C. Albritton(forfatter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 21. mar. 2012

For den opmærksomme interesserede i personlighedspsykologi, og for studerende fra gymnasialt niveau.

På baggrund af omhyggelig research, fremlægger forfatterne den nyeste typeteori forskning, og forklarer indgående og præcist Myers-Briggs' personlighedstyper (MTBI), som bygger videre på C.G. Jungs psykologiske typer. Jungs model omfatter 3 personlighedsdimentioner. Myers-Briggs tilføjede en 4. dimension. Bogen redegør for de 16 mentale typer i modellen, og viser hvordan mentale vaner og personlige præferencer påvirker vores interaktion og kommunikation. Bogen anviser veje til at udvikle svage præferencer, samt forstå og værdsætte forskelle i personlighedstyper mhp. at oparbejde mere effektive og givende adfærdsmønstre. Pointer illustreres med hverdagshistorier. MTBI har i flere år været anvendt i personlighedstests, men her er primær målgruppe den alment interesserede i psykologi, som hermed får et godt redskab til at forstå sig selv, samt værdsætte forskelle i personlighed.

Personlighedstyperne Myers-Briggs Type Indicator (MBTI) bygger videre på C.G. Jungs psykologiske typer, som velbeskrevet i Myers-Briggs' personlighedstyper : forstå din personlighed med MBTI 2011. Forståelse fremmer samtalen : 16 mennesketypers kommunikationsstil 2004, er en lettere tilgængelig bog om emnet.

Bogen har potentiale til, foruden Myers-Briggs' egen, at blive standardværket om personlighedstyper for alment interesserede lægmænd og studerende. Fagligt velfunderet og god formidling.


Danske kommuner

Årg. 43, nr. 18 (2012)

af

af

Aase Henriksen

Årg. 43, nr. 18 (2012)Informationer og udgaver

2012

Bog

Roger R. Pearman

Gyldendal Business, 1. udgave

2012

Ebog

Roger R. Pearman

Gyldendal Business, 1. e-bogsudgave