Gå til indholdJeg er et træ : vestjyske danmarksbilleder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

96 sider: ill. i farver

Udgivet

2019

genre/form

digteOriginaludgave

2019


Beskrivelse


Digte og små korte tekster, der især kredser om Vestjyllands natur og forfatterens erindringer om sin opvækst her


Anmeldelser (3)


5. feb. 2019

Digte og små korte tekster, der især kredser om Vestjyllands natur og forfatterens erindringer om sin opvækst her. Forfatterens egne akvareller illustrerer bogen, der især retter sig mod lyrisk stemte læsere.

Journalist og forfatter Egon Clausen vil mange sikkert huske som en af radioens markante stemmer, og han har også i flere bøger fortalt om sin baggrund og opvækst i vestjyske Hemmet. I denne bog er Vestjylland også i centrum for en række digte og små prosastykker, som beskriver landskabet, vinden, havet og naturen, der på sin egen måde præges af de barske omgivelser. Egon Clausen bor dog ikke i Hemmet længere, og derfor bemærker han tydeligere de forandringer, der er sket, siden han voksede op her. Det blæser fortsat meget, men han kan fornemme en ny dyb, brummende tone, der stammer fra de store vindmøller, der nu "maler vind til strøm", som han skriver. Bogen er illustreret med Egon Clausens egne akvareltegninger.

Med et kærligt, kritisk blik fanger Egon Clausen i små enkle og rammende sætninger både storheden og sine steder forfaldet på landet.

Af lignende bøger kan fx henvises til Nordjyske horisonter


, der er illustreret af Henrik Scheel Andersen og har tekst af Knud Sørensen, som Egon Clausen også har dedikeret et af sine digte tilAf lignende bøger kan fx henvises til Nordjyske horisonter, der er illustreret af Henrik Scheel Andersen og har tekst af Knud Sørensen, som Egon Clausen også har dedikeret et af sine digte til.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen

Den smalle bog [online]

Af

Egil Hvid-Olsen

2019-03-31

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 11. mar. 2019


Informationer og udgaver

Bog

2019