Gå til indholdJeg er en kaktus, jeg passer mig selv : digte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

42 sider

Udgivet

2018

genre/form

digteOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Digte med refleksioner over hverdagen, livsstadier og tiden, der går


Anmeldelser (1)


12. dec. 2018

Digte med refleksioner over hverdagen, livsstadier og tiden, der går. For lyriklæsere, der søger underfundige og lettilgængelige digte.

Sanger og musiker Peter H. Olesen har efterhånden udgivet et par håndfulde digtsamlinger og romaner, og i denne overskuelige digtsamling gør han sig tanker om livet, alder og hukommelsen, der ikke altid fungerer så hurtigt som tidligere, ligesom nytårstiden præger humøret: "Januar er bleg, selv er jeg nøgtern / dagene længes og det samme gør jeg". I andre digte gælder det tanker om det at skrive digte: "Poesien er en tilstand, prosa arbejde / men begge er måder at betragte verden på". To digte er med enderim, mens de øvrige er frie digte. Bogens omslag er designet sådan, at bogens titel er trykt spejlvendt på omslagets bagside.

Der er en stille humor og varm tone i Peter H. Olesens digte, der fint rammer hverdagens små overraskelser, der fortæller en, at tiden går, og at man også selv har forandret sig.

Hos fx Henrik Nordbrandt, Rolf Sparre Johansson eller Søren Ulrik Thomsen finder man samme temaer i en tilsvarende stil.

Lektørudtalelse

Af

Poul Flou Pedersen


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2019

Punktskrift

2019

Bog

2018