Gå til indholdBøger / faglitteratur / sygehistorier

Jeg er autist : en kat i en verden af hunde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

189 sider

Udgivet

2019

Genre og formsygehistorier, erindringer, barndomserindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Hildur Grauslund Nielsen (f. 1973) fik som 41-årig konstateret autismeforstyrrelsen Aspergers. Hun fortæller sin livshistorie kronologisk og struktureret i temaerne: de autistiske træk, barndomslivet og familien, arbejdslivet som strukturfix og voksenlivets ensomhed med angst, stress, dårlig søvn og andre følgevirkninger af diagnosen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. mar. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 8. mar. 2019

Forfatteren fortæller på sin helt personlige, underholdende måde om sit liv med Aspergers syndrom. God at læse for mennesker med autisme, deres pårørende og alle andre, der gerne vil læse en vedkommende selvbiografi fra et hverdagsliv, der er lidt anderledes end gennemsnittets.

Bogens forfatter var et livligt snakkende barn, der tit blev misforstået som uopdragen, og som 41-årig fik hun konstateret autismeforstyrrelsen Aspergers. Hun fortæller sin livshistorie kronologisk og samtidig struktureret i temaer: de autistiske træk, barndomslivet og familien, arbejdslivet som strukturfix og voksenlivets ensomhed med angst, stress, dårlig søvn og andre følgevirkninger af diagnosen. Hvis man bare var en kat i en hundeverden, ville alle forstå og acceptere, at man er en permanent standardafvigelse. Hvert kapitel afsluttes med noter og referencer, til sidst en faglitterær litteraturliste.

Forfatteren har ikke blot en stor interesse for sproget, men også talent for det. Hun skriver virkelig godt, og bogen giver et fremragende, personligt indblik i et selv-levet liv med en standardafvigelse, som hun selv kalder det. God læseoplevelse og vidensformidling om autisme og Aspergers på en måde, så man ikke føler sig belært, men lærende.

Voksne autister og Aspergers-ramte tager også ordet i Den romerske brobyggerFå dig dog et (godt) liv!


I periferiens centrum


Fra Miss Danmark til handicappet


, Få dig dog et (godt) liv!, I periferiens centrum og Fra Miss Danmark til handicappetVoksne autister og Aspergers-ramte tager også ordet i Den romerske brobygger, , I periferiens centrum og Fra Miss Danmark til handicappetVoksne autister og Aspergers-ramte tager også ordet i Den romerske brobygger, Få dig dog et (godt) liv!, og Fra Miss Danmark til handicappetVoksne autister og Aspergers-ramte tager også ordet i Den romerske brobygger, Få dig dog et (godt) liv!, I periferiens centrum og .


P [online]

d. 8. maj. 2019

af

af

Jens Einar Jansen

d. 8. maj. 2019


Politiken

d. 8. jun. 2019

af

af

Christian Graugaard

d. 8. jun. 2019


Weekendavisen

d. 17. apr. 2019

af

af

Johanne Thorup Dalgaard

d. 17. apr. 2019Informationer og udgaver

2019

Bog

Hildur Grauslund Nielsen (f. 1973)

Gyldendal, 1. udgave

2019

Ebog

Hildur Grauslund Nielsen (f. 1973)

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2019

Lydbog (net)

indlæser: Pernille Lyneborg

Gyldendal

2019

Lydbog (cd-mp3)

indlæser: Pernille Lyneborg

Gyldendal