Bøger / faglitteratur til børn

Jeg elsker dig - altid : også når du er bange

Del af Fagpjecer

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
64 sider: ill.
Udgivet
2017
Ophav
Målgruppe

For 7-12-årige


Beskrivelse


Marcus på 11 år, en dreng med angst, giver gode råd til andre i samme situation. Indeholder 12 værktøjer til barnet og fem gode råd til forældre og handler om, hvordan Marcus har brugt de konkrete værktøjer til at kontrollere sin angst.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. mar. 2017

af

af

Henriette Camilla Jensen

d. 14. mar. 2017

Fagbog om en dreng med angst skrevet af mor og søn til andre børn og forældre i samme situation. Bogen har 12 værktøjer til barnet og 5 gode råd til forældre. Kan læses sammen med børn fra 7 år og læses selv af børn af 11 år.

Marcus er 11 år, og han har haft tydelig angst fra han var 6 år. De har fået hjælp og gode råd fra psykologer, og denne bog handler om, hvordan Marcus har brugt de konkrete værktøjer til at kontrollere sin angst. Der er 12 kapitler med 12 tricks. Hver kapitel har en måned som overskrift og indledes med en kort fortælling om, hvad Marcus har oplevet i den måned og afsluttes med et trick. Starten er august, hvor Marcus er i skole, og bruger tricket med huskekort med positive sætninger. Så fortsætter historien et år frem, og Marcus fortæller bl.a. om trygheden ved at sove sammen med sin søster og hvordan uvejr påvirker hans angst. De 12 tricks handler bl.a. om realistisk tankegang, tanke-association og en krystal som symbol for forældres tryghed. Til sidst er der 5 gode råd fra Marcus til andre forældre.

Bogen egner sig til højtlæsning og kan danne oplæg til samtale mellem barn og forældre. Den giver et godt overblik over redskaberne til behandling af angst, og dagligdagshistorierne fra Marcus gør bogen nærværende og relevant.

I opbygningen ligner bogen de andre i forlagets serie af fagpjecer fx At forstå og arbejde med ADHDSkal jeg fortælle dig om angst?Hvad nu hvis?. Der er andre bøger om angst: Skal jeg fortælle dig om angst? og Hvad nu hvis?I opbygningen ligner bogen de andre i forlagets serie af fagpjecer fx At forstå og arbejde med ADHD. Der er andre bøger om angst: og Hvad nu hvis?I opbygningen ligner bogen de andre i forlagets serie af fagpjecer fx At forstå og arbejde med ADHD. Der er andre bøger om angst: Skal jeg fortælle dig om angst? og .


Sundhedsplejersken

Årg. 39, nr. 3 (2017)

af

af

Susanne Rank Lücke

Årg. 39, nr. 3 (2017)