Bøger / skønlitteratur / digte

Jeg bliver født på side 46


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
130 sider
Udgivet
2016
Ophav
Genre og form
digte, humor
Originaludgave
2016

Beskrivelse


Digte om livet, som det tager sig ud i al sin humor og alvor for Thomas Wivel.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2016

af

af

Thomas Olesen

d. 30. juni 2016

Selvbiografiske, ærlige digte af stand-up komiker, Thomas Wivel. Til alle, der holder af ordlegende, ekspressionistisk poesi, som mikser inderlighed med humor og alvor.

"Digtene er en scanning af mit psykiske væv, og jeg tror på at eksponere de inderste lag." Sådan er Thomas Wivels egne ord om digtsamlingen. Eksponeringen af forfatterens "inderste lag" kommer til udtryk i digte i forskellige tempi og forskellige, korte former. Emnerne er mangfoldige, dækkende alt fra skilsmisse og alkoholisme til mangel på selvværd; det centrale er digterens følelser og den indre, subjektive virkelighed.

Ærligheden er hudløs, og skriveakten lader til at have en terapeutisk funktion for Thomas Wivel. Digtene henter meget af energien fra "eksponeringen af de inderste lag", men samtidig er der stor energi i - og kærlighed til - sproget og dets former. Der leges med sproget; med allitteration og rim m.m. Det fungerer godt og er tilsat både humor og alvor.

Wivel fortsætter den selvbiografiske eksponering fra Sange fra bugspytkirtlenGenuintSamlede digte. Kan sammenlignes med Genuint af Glenn Enrico Buhl Liwervall, hvor der ligeledes skrives eksponerende fra en indre, oplevet sandhed. Der er en ekspressionistisk åre hos Wivel, som kan spores tilbage til digte fra 1920'erne og 1930'erne, bl.a. af Tom Kristensen, se Samlede digteWivel fortsætter den selvbiografiske eksponering fra Sange fra bugspytkirtlen. Kan sammenlignes med af Glenn Enrico Buhl Liwervall, hvor der ligeledes skrives eksponerende fra en indre, oplevet sandhed. Der er en ekspressionistisk åre hos Wivel, som kan spores tilbage til digte fra 1920'erne og 1930'erne, bl.a. af Tom Kristensen, se Samlede digteWivel fortsætter den selvbiografiske eksponering fra Sange fra bugspytkirtlen. Kan sammenlignes med Genuint af Glenn Enrico Buhl Liwervall, hvor der ligeledes skrives eksponerende fra en indre, oplevet sandhed. Der er en ekspressionistisk åre hos Wivel, som kan spores tilbage til digte fra 1920'erne og 1930'erne, bl.a. af Tom Kristensen, se .